62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Oliwa "Ricetta Classica" - blend oliwy rafinowanej i extra vergine, 1l

Oliwa "Ricetta Classica" - blend oliwy rafinowanej i extra vergine

Objętość: 1 litr

  • 77,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    San Giuliano
  • Dostępność:

    Jest Jest  (8 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Oliwa "Ricetta Classica" - blend oliwy rafinowanej i extra vergine

Charakterystyka oliwy "Ricetta Classica":

"Ricetta Classica" to oliwa o delikatnym i przyjemnym smaku, uniwersalna w użyciu. Otrzymywana jest z połączenia najlepszych oliw extra virgin i rafinowanych, dzięki czemu łączy zalety obu tych szlachetnych olejów. Jej kolor jest słomkowożółty, klarowny, przezroczysty, a zapach przywodzi na myśl migdały i wanilię.

Oliwa "Ricetta Classica" jest uniwersalna i pasuje do wszelakiego rodzaju potraw. Jej niezwykła odporność na działanie wysokich temperatur, w porównaniu z innymi olejami sprawia, że nadaje się, jak żadna inna oliwa do smażenia, grillowania, pieczenia i blanszowania.

Składniki: 100% oliwa z oliwek - z mieszanki oliw extra virgin i rafinowanych.

Oliwa zamknięta jest w butelce z ciemnego zielonego szkła, które chroni smak, aromat i wszystkie wartości odżywcze przed negatywnym wpływem światła.

Objętość: 1000 ml

Wyprodukowano we Włoszech.

 

Poznajcie również producentów tej fantastycznej oliwy, czyli San Giuliano!

Od ponad stu lat firma San Giuliano zamyka w butelkach płynne śródziemnomorskie słońce - oliwę z oliwek najwyższej klasy. W malowniczym mieście Alghero, na północy Sardynii, mieści się tłocznia, w której codziennie dokładane są wszelkie starania, by wszystkie oliwki, trafiające na linię produkcyjną, spełniały najsurowsze wymogi włoskie i międzynarodowe. W San Giuliano tradycja tłoczenia oliwy sięga 1916 roku i z każdym dniem kontynuowana jest z jeszcze większą dbałością. Firma szczyci się posiadaniem gajów oliwnych, uprawianych w zgodzie z naturą i w poszanowaniu dla środowiska. Liczba drzew w tychże gajach jest imponująca i przyprawia o zawrót głowy, bowiem jest ich aż 168.000 (!) - a ich liczba rośnie nieustannie z każdym rokiem. Oliwki odmian sardyńskich i włoskich, uzupełniane są wyłącznie selekcjonowanymi europejskimi mieszankami, by zapewnić oliwie z nich tłoczonej, szlachetny profil smakowy i zachować jak najwięcej cennych wartości odżywczych.

Firma San Giuliano jest laureatem wielu nagród - trzy razy z rzędu zdobyła w ostatnich latach tytuł najlepszego producenta oliwy z oliwek we Włoszech. Przez amatorów i znawców włoskich kulinariów często nazywana jest "dumą Sardynii", o czym, mamy nadzieję, zechcecie przekonać się na własnym talerzu!

Możecie również wybrać się w ekspresową podróż na Sardynię i zwiedzić Alghero i San Giuliano w zaledwie 30 sekund - w tym video (klik). :)

  • Mozzarisella
  • Frescolat
  • Madama Oliva
  • Pasta Bertoli
  • La Bottera
  • Tiberino
  • Deseo
  • Bonfante
  • NOVELLA
  • Fattorie Fiandino
  • Ronco Luigina
  • Natural Boom
  • IAQUILAT
  • Quore Puro
  • Blanco
  • Filippone
  • Le Asolane
  • Galfre'
  • PastaJesce
  • Argiolas Formaggi
  • Sa Marigosa
  • Eurocaf
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • API Food
  • San Giuliano
  • Marilungo Campofilone
  • Simorgh S.N.C.
  • Le Veneziane
  • Frantoio Moscato
  • Gusto Toscano
  • Apulia Food
  • Amedei
  • Verys
  • iFerrari
  • Dolcezze Del Forno
  • Galup
  • Acetaia Mussini
  • Happy Mama
  • BUSTI
  • Fratelli CARLI
  • Nord Salse
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Bortolotti Salumi
  • Inaudi