Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Il Tartufato al Tartufo nero - Oliwa z oliwek z czarną truflą.
Masa netto: 100ml
Oliwa z białą truflą „Il Tartufato Nero” to przyprawa, która nadaje potrawom przyjemny i wyrafinowany zapach czarnej trufli.
Stosowana jest jako substytut trufli albo razem z nią, w celu wzmocnienia jej charakterystycznego aromatu i smaku. Oliwa truflowa wspaniale sprawdzi się w połączeniu z risotto, tagliatelle, jajkami, fondue, carpaccio i jako aromatyczny akcent do sałatek lub sosów. Stosuje się ją tuż przed serwowaniem dania.
Oliwa jest świetnym nośnikiem smaku trufli. Kilka kropli tej oliwy nada Waszym daniom truflowego aromatu. Polecamy ją do makaronów, risotta, mięs, serów, a także wszędzie tam, gdzie zaprowadzi Was kulinarna fantazja.
Sposób użycia: jedna łyżeczka na osobę, jednak ilość może się różnić w zależności od upodobań i potrawy. Przed użyciem dobrze wstrząśnij butelką.
Składniki: oliwa z oliwek, ekstrakt z czarnej trufli (Tuber melanosporum), aromat, kawałki czarnej trufli letniej (Tuber aestivum) 0,3%.
Buteleczka o pojemności 100 ml zapakowana w eleganckie pudełeczko.
Producent: INAUDI, Włochy