Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Oliwa z oliwek extra vergine Bio Carli
Objętość: 500 ml
Oliwa z oliwek extra vergine Bio Carli 500 ml
Wartości odżywcze w 100 g : energia 3389 kj/824kcal , tłuszcz 92g , w tym kwasy nasycone 14g , węglowodany 0g, w tym cukry 0 g , białko 0 g , sól 0 g .
Oliwa o złocistozielonym kolorze i świeżym, roślinnym zapachu, z nutami karczochów i pomidorów. Ta organiczna oliwa z oliwek extra virgin zawdzięcza swoją osobowość spotkaniu dwóch odmian: ATINOLIA uprawianej na Peloponezie o świeżym, roślinnym zapachu i Iberyjskiej ARBEQUINA, która wzbogaca mieszankę aksamitną harmonią. Oliwki pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Wybór odpowiedniej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia jest niezbędny, aby zachować równowagę potraw oraz wzmocnić ich aromat i smak.
To oliwa, o aksamitnej strukturze, z delikatną nutą pikantności, z wykończeniem posmaku migdałów. W kuchni sprawdzi się do surowych warzyw, sałatek, tatara mięsnego czy rybnego, po prostu na grzance.
Butelka z ciemnego szkła, objętość 500 ml
Producent: Fratelli CARLI, Liguria, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 01.06.2024