Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Oliwa z oliwek extra vergine "Delicato" Carli
Objętość: 500ml
Oliwa z oliwek extra vergine "Delicato, Carli
Delikatna oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia o żółto-zielonym kolorze ze złotymi refleksami, doskonała w aromacie i smaku, swoje nuty migdałów i świeżego pomidora zawdzięcza uprawianej na Peloponezie antycznej odmianie oliwek Athinolia, słodycz i aksamitną harmonię iberyjskiej Arbequinie, a owocowe nuty oliwkom włoskim Coratina z Bari w Apulii.
Delikatna oliwa o aromatycznych nutach przypominających świeże migdały i lekkich nutach karczocha, lekki posmak gorzko-pikantny, które jednak nie razi podniebienia.
Wybór odpowiedniej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia jest niezbędny, aby zachować równowagę potraw oraz wzmocnić ich aromat i smak.
Ta oliwa, o delikatnym smaku, z bardzo lekkimi gorzkimi nutami, będzie uniwersalna w kuchni, doskonale nadaje się do delikatnego uwydatnienia smakowych właściwości każdego dania, nie przytłaczając nigdy smaku potraw.
Możecie dodać jej do dań z ziemniaków, mięsnego carpaccio, np. z bresaoli, do ryb, czy sałatek, np. do sałatki nicejskiej.
Butelka z ciemnego szkła, objętość 500ml
Producent: Fratelli CARLI, Liguria, Włochy