62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Oliwa z oliwek extra vergine Mediterraneo 1 litr - z odmian oliwek włoskich i greckich

Oliwa extra virgin "Mediterraneo" z odmian oliwek włoskich i greckich

Objętość: 1 litr

  • 86,00 zł
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Oliwa extra virgin "Mediterraneo" z odmian oliwek włoskich i greckich

Charakterystyka oliwy "Mediterraneo":

Oliwa "Mediterraneo" jest wyrazem starannej selekcji najlepszych odmian oliwek z obszaru Morza Śródziemnego. Mieszanka oliwek: Ogliarola, Coratina i Koroneiki, poprowadzi każdego do starożytnych korzeni tradycji tłoczenia oliwy i zabierze w podróż do najbardziej fascynujących obszarów Włoch i Grecji. "Mediterraneo" stanowi podsumowanie unikalnych i typowych smaków prawdziwej śródziemnomorskiej oliwy, zachowując jednocześnie zaskakującą uniwersalność. Jej słomkowożółty kolor znajduje wspaniałe odzwierciedlenie w intensywnie oliwkowym aromacie. Smak "Mediterraneo" opisywany jest jako dobrze zbalansowany, owocowy i słodki, lekko pikantny, z nutą słodkich migdałów.

Oliwa "Mediterraneo" jest doskonała zarówno na surowo, jak i w typowo kulinarnym wykorzystaniu, np. do smażenia mięs i warzyw. Warto wypróbować ją do blanszowania i dań typu stir-fry.

Składniki: 100% oliwa extra virgin z oliwek włoskich odmian: Coratina i Ogliarola, a także greckiej: Koroneiki.

Wszystkie oliwki pochodzą z rolnictwa UE: Włoch i Grecji.

Oliwa zamknięta jest w butelce z ciemnego zielonego szkła, które chroni smak, aromat i wszystkie wartości odżywcze przed negatywnym wpływem światła.

Objętość: 1000 ml

Wyprodukowano we Włoszech.

 

Poznajcie również producentów tej fantastycznej oliwy, czyli San Giuliano!

Od ponad stu lat firma San Giuliano zamyka w butelkach płynne śródziemnomorskie słońce - oliwę z oliwek najwyższej klasy. W malowniczym mieście Alghero, na północy Sardynii, mieści się tłocznia, w której codziennie dokładane są wszelkie starania, by wszystkie oliwki, trafiające na linię produkcyjną, spełniały najsurowsze wymogi włoskie i międzynarodowe. W San Giuliano tradycja tłoczenia oliwy sięga 1916 roku i z każdym dniem kontynuowana jest z jeszcze większą dbałością. Firma szczyci się posiadaniem gajów oliwnych, uprawianych w zgodzie z naturą i w poszanowaniu dla środowiska. Liczba drzew w tychże gajach jest imponująca i przyprawia o zawrót głowy, bowiem jest ich aż 168.000 (!) - a ich liczba rośnie nieustannie z każdym rokiem. Oliwki odmian sardyńskich i włoskich, uzupełniane są wyłącznie selekcjonowanymi europejskimi mieszankami, by zapewnić oliwie z nich tłoczonej, szlachetny profil smakowy i zachować jak najwięcej cennych wartości odżywczych.

Firma San Giuliano jest laureatem wielu nagród - trzy razy z rzędu zdobyła w ostatnich latach tytuł najlepszego producenta oliwy z oliwek we Włoszech. Przez amatorów i znawców włoskich kulinariów często nazywana jest "dumą Sardynii", o czym, mamy nadzieję, zechcecie przekonać się na własnym talerzu!

Możecie również wybrać się w ekspresową podróż na Sardynię i zwiedzić Alghero i San Giuliano w zaledwie 30 sekund - w tym video (klik). :)

 
  • BUSTI
  • Amedei
  • Bortolotti Salumi
  • Simorgh S.N.C.
  • IAQUILAT
  • PastaJesce
  • Tiberino
  • Sa Marigosa
  • Mozzarisella
  • Verys
  • Dolcezze Del Forno
  • iFerrari
  • Fattorie Fiandino
  • Ronco Luigina
  • Marilungo Campofilone
  • NOVELLA
  • Le Asolane
  • Blanco
  • Acetaia Mussini
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Nord Salse
  • Inaudi
  • Apulia Food
  • Pasta Bertoli
  • La Bottera
  • Eurocaf
  • Fratelli CARLI
  • Happy Mama
  • Natural Boom
  • Frescolat
  • Galup
  • Quore Puro
  • API Food
  • San Giuliano
  • Filippone
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Galfre'
  • Bonfante
  • Frantoio Moscato
  • Madama Oliva
  • Deseo
  • Argiolas Formaggi
  • Le Veneziane
  • Gusto Toscano