62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Oliwa z oliwek extra vergine Monocultivar Biancolilla, Carli 500ml

Oliwa z oliwek extra vergine Monocultivar Biancolilla

Oliwa z oliwek pierwszego tłoczenia, uzyskana z pojedynczego gatunku oliwek - Biancolilla

Objętość: 500 ml 

  • 59,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Fratelli CARLI
  • Dostępność:

    Jest Jest  (4 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Oliwa z oliwek extra vergine Monocultivar Biancolilla

Oliwa z oliwek pierwszego tłoczenia, uzyskana z pojedynczego gatunku oliwek - Biancolilla

Oliwki odmiany Biancolilla są uważane za jedną z najstarszych odmian spośród oliwek rosnących do dziś we włoskich gajach oliwnych. Gatunek ten zawdzięcza swoją nazwę wyjątkowej palecie barw, którą oliwki przybierają podczas dojrzewania - zmieniają bowiem barwę z typowego, zielonego koloru, stopniowo przechodząc przez odcienie czerwieni i fioletu. Bukiet aromatów oliwy Biancolilla charakteryzuje się owocowymi nutami, z przyjemnymi korzennymi niuansami. Oliwa ma zbalansowany, lekko mglisty zielony kolor, ze złotymi refleksami. Smak Monocultivar Biancolilla przywodzi na myśl dojrzałe owoce, lekkie nuty karczocha, traw i migdałów.

Oliwy z oliwek Monocultivar Carli, pozyskiwane z oliwek wyłącznie pojedynczej odmiany i nie są filtrowane mechanicznie, lecz pozostawiane naturalnemu procesowi dekantacji. Świeżo wytłoczona oliwa przechowywana jest w zbiornikach ze stali nierdzewnej, chroniącej olej przed działaniem światła, w pomieszczeniach o kontrolowanej temperaturze. W tak ściśle określonych warunkach oliwa poddaje się swobodnemu procesowi dekantacji, w którym osad, cząstki stałe i pozostałości wody z wyciśniętych oliwek osiadają na dnie zbiornika. Czysty olej unoszący się przy szczycie zbiornika, pozbawiony naturalnych oliwkowych zanieczyszczeń, jest pobierany i butelkowany, by móc zagościć na Waszych talerzach i zachwycić Wasze podniebienia. Cierpliwie przeprowadzony proces filtracji, z użyciem najbardziej podstawowej metody, czyli dekantacji, jest gwarantem zachowania wszystkich najistotniejszych właściwości oliwy z oliwek - począwszy od cech organoleptycznych, takich jak smak i zapach, kończąc na nienaruszonym składzie chemicznym i bogactwie najcenniejszych związków chemicznych, które czynią oliwę eliksirem młodości i zdrowia.

 

Oliwa zamknięta w butelce z ciemnego szkła

Objętość: 500ml 

Producent: Fratelli Carli, Liguria, Włochy

 

 

  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Nord Salse
  • Eurocaf
  • Le Asolane
  • Apulia Food
  • Bortolotti Salumi
  • Quore Puro
  • Argiolas Formaggi
  • IAQUILAT
  • Natural Boom
  • Deseo
  • Blanco
  • API Food
  • Madama Oliva
  • NOVELLA
  • Marilungo Campofilone
  • Ronco Luigina
  • BUSTI
  • Dolcezze Del Forno
  • Inaudi
  • iFerrari
  • Amedei
  • Frantoio Moscato
  • Sa Marigosa
  • Fratelli CARLI
  • La Bottera
  • Galfre'
  • Frescolat
  • Bonfante
  • Verys
  • Fattorie Fiandino
  • San Giuliano
  • Mozzarisella
  • Le Veneziane
  • Simorgh S.N.C.
  • Acetaia Mussini
  • Happy Mama
  • PastaJesce
  • Galup
  • Gusto Toscano
  • Filippone
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Tiberino
  • Pasta Bertoli