62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Oliwa z oliwek z cytryną z Sorrento, Carli 250ml

Oliwa z oliwek infuzowana cytryną z Sorrento

Objętość: 250ml 

  • 43,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Fratelli CARLI
  • Dostępność:

    Jest Jest  (1 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Oliwa z oliwek infuzowana cytryną z Sorrento, Carli 

Połączenie, które kochają wszyscy miłośnicy włoskich kulinarów: oliwa i cytryna - teraz w najlepszej z możliwych odsłon, od Carli! Zapach cytryn ze słonecznego Sorrento, czyli włoskiej stolicy cytryn, zamknięty został w buteleczce najwyższej jakości oliwy z oliwek od Carli. Wystarczy otworzyć butelkę, aby uwolnić intensywny bukiet zapachów, przywodzących na myśl gorące promienie kampańskiego słońca. Cytrusowe nuty uszlachetnią szeroką listę dań, zwłaszcza tych najprostszych, i otworzą wasze zmysły na szeroki horyzont nowych cytrusowo-kuchennych doznań.

 

Jak powstaje oliwa cytrynowa Carli?
Ekskluzywna receptura oliwy infuzowanej opiera się na procesie naturalnego aromatyzowania oliwy. Miąższ i skórki cytryn z Sorrento zanurza się bezpośrednio w oliwie z oliwek extra vergine i pozwala na naturalne przeniknięcie olejków eterycznych zawartych w owocach, do oliwy. W ten sposób uzyskuje się skoncentrowany macerat oliwny, który następnie łączy się z dodatkową porcją oliwy z oliwek extra vergine.

 

Charakterystyka oliwy infuzowanej cytryną z Sorrento:

  • Oliwa ta ma jasnozielony kolor, z żółtawymi refleksami,
  • Zapach nienachalny, typowo cytrynowy, świeży, orzeźwiający, ze zdecydowanymi nutami, szczególnie uwalniany w kontakcie z ciepłą potrawą lub podniebieniem,
  • Smak delikatny, stosunkowo łagodny, o przyjemnie przenikliwych cytrusowych nutach.

 

Z czym oliwa cytrynowa Carli komponuje się najlepiej?

- z tatarem, zarówno mięsnym, jak i rybnym,
- z daniami rybnymi i owocami morza,
- z białym mięsem,
- z różnymi daniami makaronowymi, ale także jako pojedynczy dodatek do świeżego makaronu posypanego parmezanem,
- jako przyprawa do sałatek na zimno,
- z blanszowanymi warzywami,
- i oczywiście jako aromatyczny składnik ciastek i słodkich wypieków.

 

Składniki: oliwny macerat cytrynowy 70% (oliwa z oliwek extra vergine, cytryny z Sorrento, skórki cytryn z Sorrento), oliwa z oliwek extra vergine 30%.

 

Butelka z ciemnego szkła, zapakowana w kartonik

Objętość: 250 ml

Producent: Fratelli Carli, Liguria, Włochy

 

  • API Food
  • Simorgh S.N.C.
  • Galfre'
  • Ronco Luigina
  • BUSTI
  • Amedei
  • Nord Salse
  • Acetaia Mussini
  • Sa Marigosa
  • Dolcezze Del Forno
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • IAQUILAT
  • PastaJesce
  • Eurocaf
  • Natural Boom
  • iFerrari
  • NOVELLA
  • Apulia Food
  • Happy Mama
  • Bonfante
  • Gusto Toscano
  • Bortolotti Salumi
  • San Giuliano
  • Madama Oliva
  • La Bottera
  • Galup
  • Quore Puro
  • Tiberino
  • Frantoio Moscato
  • Argiolas Formaggi
  • Deseo
  • Blanco
  • Le Veneziane
  • Fratelli CARLI
  • Pasta Bertoli
  • Mozzarisella
  • Inaudi
  • Le Asolane
  • Filippone
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Verys
  • Fattorie Fiandino
  • Marilungo Campofilone
  • Frescolat