Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Oliwki czarne Leccino z przyprawami, bez pestek, w zalewie
Masa netto: 160g
Oliwki Leccino należą do najczęściej uprawianych oliwek, ze względu na ich delikatny smak. Pierwsze wzmianki o tej odmianie pojawiają się już w średniowieczu i sugerują, że ojczyzną oliwek Leccino były tereny środkowych Włoch. Dziś Leccino są one szeroko rozpowszechnione w całej Italii. Te aromatyczne oliwki charakteryzują się miękkim i słodkim miąższem, z delikatną pikantną nutą. Marynowane według tradycyjnej włoskiej receptury, oliwki zachowują swoją naturalną słodycz i wyjątkowy smak. Stanowią wspaniały składnik potraw i sałatek, i oczywiście doskonale sprawdzą się jako element aperitifu.
Oliwki zanurzone są w zalewie solnej. Po otwarciu opakowania, przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.
Składniki: oliwki, woda, sól, regulatory kwasowości: kwas mlekowy.
Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 998kj/253kcal, tłuszcz 25g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4,4g, węglowodany 0,5g, w tym cukry 0g, błonnik 9g, białko 1,6g, sól 3,2g.
Masa netto: 160g
Producent: Madama Oliva, Włochy