Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Oliwki odmiany taggiasche w zalewie
Masa netto 170 g
Oliwki odmiany Taggiasche w zalewie
Składniki : oliwki taggiasche, woda , sól , aromat ziołowy ( tymianek, liść laurowy, rozmaryn ) kwas cytrynowy .
Nie zawiera glutenu .
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu .
Wartości odżywcze w 100 g : energia 800kj/194kcal, tłuszcz 18g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3,3g , węglowodany 3,2g, w tym cukry 0g, błonnik 5g , białko 1,4g, sól 5,2g.
Oliwki odmiany Taggiasca pochodzą z nadmorskiego regionu Liguria, są niewielkie, ciemne, pełne owocowego aromatu. Jest to gatunek premium, ze względu na specyficzne ukształtowanie terenu i niewielkie przestrzenie ilość upraw jest niewielka. Oliwki Carli są przygotowane wg tradycyjnego przepisu liguryjskiego, w solance z dodatkiem tymianku, liści laurowych i rozmarynu. Świetnie sprawdzą się w sałatkach, na pizzy czy focacci, w tradycyjnym liguryjskim przepisie na królika, z rybami z pieca.
Najlepiej spożyć przed: 14.06.2024
Producent: Fratelli Carli, Liguria, Włochy