Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Oliwki odmiany taggiasche w zalewie
Masa netto 170 g
Oliwki odmiany Taggiasche w zalewie
Składniki: oliwki taggiasche, woda, sól, aromat ziołowy (tymianek, liść laurowy, rozmaryn), kwas cytrynowy.
Nie zawiera glutenu.
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Wartości odżywcze w 100 g: energia 800kj/194kcal, tłuszcz 18g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3,3g, węglowodany 3,2g, w tym cukry 0g, błonnik 5g, białko 1,4g, sól 5,2g.
Oliwki odmiany Taggiasca pochodzą z nadmorskiego regionu Liguria, są niewielkie, ciemne, pełne owocowego aromatu. Jest to gatunek premium, ze względu na specyficzne ukształtowanie terenu i niewielkie przestrzenie ilość upraw jest niewielka. Oliwki Carli są przygotowane wg tradycyjnego przepisu liguryjskiego, w solance z dodatkiem tymianku, liści laurowych i rozmarynu. Świetnie sprawdzą się w sałatkach, na pizzy czy focacci, w tradycyjnym liguryjskim przepisie na królika, z rybami z pieca.
Najlepiej spożyć przed:
Producent: Fratelli Carli, Liguria, Włochy