Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Oliwki bez pestek z aromatycznymi ziołami w oliwie z oliwek extravergine
Masa netto: 170g
OLIWKI DRYLOWANE Z AROMATYCZNYMI ZIOŁAMI W OLIWIE Z OLIWEK EXTRA VIRGIN
Składniki : Oliwki bez pestek 62,3%, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 36,5%, sól,
zioła aromatyczne 1,2% (tymianek, oregano, majeranek), regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Wartości odżywcze w 100 g : Energia 1453 kJ / 353 kcal,Tłuszcz 36,9 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 5,8 g, Węglowodany 1,9 g w tym cukry 0,9 g, Błonnik: 4 g, Białko 1,6 g , sól 2,49g
Proces drylowania jest w pełni automatyczny, jednak mogą pozostać kawałki lub fragmenty pestek.
Przechowywać w chłodnym miejscu z dala od światła.
Najlepsze oliwki włoskie, zebrane w odpowiednim momencie dojrzałości, są natychmiast przetwarzane. W pierwszej fazie, która trwa 12 miesięcy, umieszcza się je w solance, aromatyzowanej według starożytnej liguryjskiej receptury, w której do wody i soli dodaje się typowe śródziemnomorskie zioła: tymianek, oregano, majeranek. Następnie oliwki są drylowane i konserwowane w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Tak przygotowana mieszanka oliwek świetnie sprawdzi się jako aperitif - wystarczy dodatek chrupkiej focacci, albo innego pieczywa, będą pysznym dodatkiem do deski serów i wędlin, wzbogacą sałatkę z ziemniaków, cebuli i tuńczyka, warto je dodać także do pizzy, czy do dań makaronowych.
Masa netto: 170g
Producent: Fratelli Carli, Liguria, Włochy