Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Dojrzewający ser pecorino toscano z dodatkiem ziół
Masa netto: 278g (+/- 10g)
Pecorino z ziołami - dojrzewający ser podpuszczkowy z mleka owczego
Składniki: owcze mleko pasteryzowane, sól z Volterry, podpuszczka roślinna z karczocha hiszpańskiego, bakterie fermentacji mlekowej (zawiera laktozę z mleka), na zewnątrz oliwa z oliwek extra vergine z dodatkiem ziół: rozmaryn, mięta, szałwia, cząber, bazylia, kolendra. Zioła pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych. Skórka sera jest jadalna.
Caseificio Busti to rodzinna serowarnia, która powstała w 1955r., jest położona na malowniczych toskańskich wzgórzach niedaleko miasta Volterra, mleko owcze pochodzi wyłącznie z Toskanii. Specjalizuje się w wytwarzaniu głównie serów owczych - pecorini, wg najlepszych toskańskich tradycji i metod.
Pecorino wytwarzane wg średniowiecznej receptury, kiedy sery nacierało się oliwą z oliwek i wcierało zioła śródziemnomorskie; sprawdzi się jako przekąska, na desce serów, skomponuje się z miodem czy konfiturą z owoców leśnych.
Opakowanie próżniowe, masa netto ok. 278g (+/-10g)
Producent: Busti, Toskania, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 08.07.2021