62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Owczy ser dojrzewający Imbir i Gruszka, Busti, ok. 310g

Dojrzewający ser Pecorino Toscano - owczy z gruszką i imbirem

Masa netto: ok. 310g

  • 42,20 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    BUSTI
  • Dostępność:

    Brak Brak  (0 szt.)
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Pecorino Gruszka i Imbir - dojrzewający ser podpuszczkowy z mleka owczego

Składniki: owcze mleko pasteryzowane, gruszka 2%, imbir kandyzowany 1% (imbir, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, zagęśzczony sok cytrynowy), gruszka kandyzowana 0,4% (gruszka, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, zagęszczony sok cytrynowy), sól, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej (zawiera laktozę z mleka), substancje konserwujące: E235, E202 (na skórce), skórka niejadalna

Caseificio Busti to rodzinna serowarnia, która powstała w 1955r., jest położona na malowniczych toskańskich wzgórzach niedaleko miasta Volterra, mleko owcze pochodzi wyłącznie z Toskanii. Specjalizuje się w wytwarzaniu głównie serów owczych - pecorini, wg najlepszych toskańskich tradycji i metod.

Pecorino z gruszką i imbirem to aromatyczny ser, lekko pikantny dzięki dodatkowi imbiru, który sprawdzi się jako przekąska, na desce serów, skomponuje się z miodem czy konfiturą gruszkową.

Opakowanie próżniowe, masa netto ok. 310g

Aby zagwarantować dostawę w odpowiedniej temperaturze zalecamy zakup pudełka styropianowego, do którego dołączamy tzw. suchy lód: 

https://kuchnia-wloska.com.pl/pudelko-styropianowe-do-zabezpieczenia-produktow.html

Producent: Busti, Toskania, Włochy

Najlepiej spożyć przed: 06.11.2024

  • Natural Boom
  • Amedei
  • IAQUILAT
  • Sa Marigosa
  • Simorgh S.N.C.
  • Bonfante
  • San Giuliano
  • Eurocaf
  • Bortolotti Salumi
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Dolcezze Del Forno
  • Happy Mama
  • Deseo
  • Frescolat
  • Frantoio Moscato
  • Verys
  • Nord Salse
  • Inaudi
  • Tiberino
  • Gusto Toscano
  • Galfre'
  • iFerrari
  • Argiolas Formaggi
  • Le Asolane
  • Galup
  • Pasta Bertoli
  • Marilungo Campofilone
  • Le Veneziane
  • PastaJesce
  • La Bottera
  • Quore Puro
  • Mozzarisella
  • Apulia Food
  • API Food
  • Fattorie Fiandino
  • Filippone
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Blanco
  • Ronco Luigina
  • BUSTI
  • Fratelli CARLI
  • Acetaia Mussini
  • Madama Oliva
  • NOVELLA