Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Dojrzewający ser Pecorino Toscano con Tartufo - ser owczy Pecorino z truflami
Cała forma - krążek
Masa netto: ok. 1184g (+/- 10g)
Pecorino z czarnymi truflami - dojrzewający ser podpuszczkowy z mleka owczego
Pecorino z czarną truflą to aromatyczny ser, który łączy delikatny aromat owczego mleka z niepowtarzalnym, wyjątkowym aromatem trufli.
Składniki: owcze mleko pasteryzowane, trufla czarna 1%, sól, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej (zawiera laktozę z mleka), substancje konserwujące na skórce: E235, E202, skórka niejadalna
Caseificio Busti to rodzinna serowarnia, która powstała w 1955r., jest położona na malowniczych toskańskich wzgórzach niedaleko miasta Volterra, mleko owcze pochodzi wyłącznie z Toskanii. Specjalizuje się w wytwarzaniu głównie serów owczych - pecorini, wg najlepszych toskańskich tradycji i metod.
Cała forma sera - krążek.
Masa netto: ok. 1184g (+/- 10g)
Producent: Busti, Toskania, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 06.11.2024
Aby zagwarantować dostawę w odpowiedniej tempraturze zalecamy zakup pudełka styropianowego, do którego dołączamy tzw. suchy lód:
https://kuchnia-wloska.com.pl/pudelko-styropianowe-do-zabezpieczenia-produktow.html