Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Dojrzewający ser pecorino toscano z czosnkiem niedźwiedzim
Masa netto: ok. 245g (+/-10g)
Pecorino con Aglio Orsino - dojrzewający ser podpuszczkowy z mleka owczego z dodatkiem czosnku niedźwiedziego.
Składniki: owcze mleko pasteryzowane, pesto z czosnkiem niedźwiedzim 6% (oliwa z oliwek czosnek niedźwiedzi - allium orsinum 30%, masło, orzechy, orzeszki pinoli, sól, cukier trzcinowy, kapary, anchois), sól z miasta Volterra, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej (zawiera laktozę z mleka), substancje konserwujące na skórce: E235, E202, skórka niejadalna
Caseificio Busti to rodzinna serowarnia, która powstała w 1955r., jest położona na malowniczych toskańskich wzgórzach niedaleko miasta Volterra, mleko owcze pochodzi wyłącznie z Toskanii. Specjalizuje się w wytwarzaniu głównie serów owczych - pecorini, wg najlepszych toskańskich tradycji i metod.
Pecorino z czosnkiem niedźwiedzim to aromatyczny ser, który łączy łagodny aromat owczego mleka z delikatnym smakiem czosnku. Sprawdzi się jako przekąska, na desce serów, skomponuje się z miodem kasztanowym. Czosnek niedźwiedzi znany jest ze swoich właściwości oczyszczających, wspiera m. in. układ pokarmowy.
Opakowanie próżniowe, masa netto ok. 245g (+/-10g)
Aby zagwarantować dostawę w odpowiedniej tempraturze zalecamy zakup pudełka styropianowego, do którego dołączamy tzw. suchy lód:
https://kuchnia-wloska.com.pl/pudelko-styropianowe-do-zabezpieczenia-produktow.html
Producent: Busti, Toskania, Włochy