Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Dojrzewający ser Pecorino Toscano z orzechami włoskimi, Busti
Ćwiartka formy
Masa netto: ok. 232g (+/-10g)
Składniki: owcze mleko pasteryzowane, orzechy 3%, sól z miasta Volterra, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej (zawiera laktozę z mleka), substancje konserwujące: E235, E202 (na skórce).
Skórka niejadalna. NATURALNIE BEZ LAKTOZY.
Caseificio Busti to rodzinna serowarnia, która powstała w 1955r., jest położona na malowniczych toskańskich wzgórzach niedaleko miasta Volterra, mleko owcze pochodzi wyłącznie z Toskanii. Specjalizuje się w wytwarzaniu głównie serów owczych - pecorini, wg najlepszych toskańskich tradycji i metod.
Kremowe Pecorino z dodatkiem kruszonych orzechów włoskich sprawdzi się jako przekąska, na desce serów, skomponuje się z miodem czy konfiturą gruszkową.
Opakowanie próżniowe, ćwiartka formy.
Masa netto: ok. 232g (+/-10g)
Aby zagwarantować dostawę w odpowiedniej temperaturze zalecamy zakup pudełka styropianowego, do którego dołączamy tzw. suchy lód:
https://kuchnia-wloska.com.pl/pudelko-styropianowe-do-zabezpieczenia-produktow.html
Producent: Busti, Toskania, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 06.11.2024