62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Owczy ser dojrzewający z pistacjami z Bronte DOP, Busti, ok. 265g

Dojrzewający ser percorino toscano z dodatkiem pistacji.

Masa netto: ok. 250g (+/-10g)

  • 28,80 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent: BUSTI
  • Dostępność: Jest Jest  (3 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Pecorino z pistacjami - dojrzewający ser podpuszczkowy z mleka owczego

Składniki: owcze mleko pasteryzowane, pistacje z Sycylii Verde di Bronte DOP 4%, sól, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej (zawiera laktozę z mleka), substancje konserwujące: E235, E202 (na skórce), skórka niejadalna

Caseificio Busti to rodzinna serowarnia, która powstała w 1955r., jest położona na malowniczych toskańskich wzgórzach niedaleko miasta Volterra, mleko owcze pochodzi wyłącznie z Toskanii. Specjalizuje się w wytwarzaniu głównie serów owczych - pecorini, wg najlepszych toskańskich tradycji i metod.

Pecorino z dodatkiem dużych kawałków zielonych pistacji z Sycylii z miejscowości Bronte - z apelacją pochodzenia DOP, czyli Chroniona Nazwa Pochodzenia; sprawdzi się jako przekąska, na desce serów, skomponuje się z miodem czy konfiturą gruszkową.

Opakowanie próżniowe, masa netto ok. 250g (+/-10g)

Producent: Busti, Toskania, Włochy

Najlepiej spożyć przed:01.02.2022

  • Galup
  • Apulia Food
  • Filippone
  • Nord Salse
  • Sa Marigosa
  • Eurocaf
  • Pasta Natura
  • Valsoia
  • San Giuliano
  • La Bottera
  • Argiolas Formaggi
  • BUSTI
  • Anfosso
  • Le Veneziane
  • ARMANDO
  • Belotti
  • Morelli
  • Happy Mama
  • Fattorie Fiandino
  • API Food
  • Amedei
  • Le Asolane
  • Deseo
  • Angelini
  • Galfre'
  • Fromagerie Haut Val d'Ayas
  • Riso Andreis
  • Verys
  • BIO Organica Italia
  • ManaPulia
  • Tiberino
  • Marilungo Capofilone
  • Madama Oliva
  • Fieschi
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Fratelli CARLI
  • Polara
  • Inaudi