Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Dojrzewający ser pecorino toscano z dodatkiem pyłku kwiatowego z kwiatów kasztanowca
Masa netto ok 290g (+/- 10g)
Pecorino con Polline di Castagno - dojrzewający ser podpuszczkowy z mleka owczego z dodatkiem pyłku kwiatów kasztanowca
Składniki: owcze mleko pasteryzowane, pyłek kwiatów kasztanowca 4,5%, sól z miasta Volterra, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej (zawiera laktozę z mleka).
Caseificio Busti to rodzinna serowarnia, która powstała w 1955r., jest położona na malowniczych toskańskich wzgórzach niedaleko miasta Volterra, mleko owcze pochodzi wyłącznie z Toskanii. Specjalizuje się w wytwarzaniu głównie serów owczych - pecorini, wg najlepszych toskańskich tradycji i metod.
Pecorino z pyłkiem kwiatów kasztanowca to aromatyczny ser, który łączy delikatny aromat owczego mleka z aromatem pyłków kwiatowych, które dają wyraźny posmak miodu; sprawdzi się jako przekąska, na desce serów. Pyłek kwiatowy dodaje nie tylko smaku, ale i wpływa na dodatkowe wartości odżywcze tego pecorino!
Opakowanie próżniowe, masa netto ok. 290g (+/-10g)
Aby zagwarantować dostawę w odpowiedniej tempraturze zalecamy zakup pudełka styropianowego, do którego dołączamy tzw. suchy lód:
https://kuchnia-wloska.com.pl/pudelko-styropianowe-do-zabezpieczenia-produktow.html
Producent: Busti, Toskania, Włochy