Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Dojrzewający ser pecorino toscano z szafranem
Masa netto ok. 270g (+/-20g)
Pecorino z szafranem - dojrzewający ser podpuszczkowy z mleka owczego
Składniki: owcze mleko pasteryzowane, sól, podpuszczka, szafran (0,023%), bakterie fermentacji mlekowej (zawiera laktozę z mleka), substancje konserwujące: E235, E202 (na skórce), skórka niejadalna
Caseificio Busti to rodzinna serowarnia, która powstała w 1955r., jest położona na malowniczych toskańskich wzgórzach niedaleko miasta Volterra, mleko owcze pochodzi wyłącznie z Toskanii. Specjalizuje się w wytwarzaniu głównie serów owczych - pecorini, wg najlepszych toskańskich tradycji i metod.
Pecorino z szafranem zawdzięcza swój charakterystyczny aromat szafranowi pochodzącemu z doliny Orcia (Val 'd'Orcia w Tosakanii); sprawdzi się jako przekąska, na desce serów, skomponuje się z miodem czy konfiturą gruszkową.
Opakowanie próżniowe, masa netto ok. 340(+/-20g)
Aby zagwarantować dostawę w odpowiedniej tempraturze zalecamy zakup pudełka styropianowego, do którego dołączamy tzw. suchy lód:
https://kuchnia-wloska.com.pl/pudelko-styropianowe-do-zabezpieczenia-produktow.html
Producent: Busti, Toskania, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 11.10.2023