62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Owczy ser dojrzewający z szafranem, Busti, ok. 310g

Dojrzewający ser pecorino toscano z szafranem

Masa netto ok. 310g (+/-20g)

  • 43,10 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    BUSTI
  • Dostępność:

    Brak Brak  (0 szt.)
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Pecorino z szafranem - dojrzewający ser podpuszczkowy z mleka owczego

Składniki: owcze mleko pasteryzowane, sól, podpuszczka, szafran (0,023%), bakterie fermentacji mlekowej (zawiera laktozę z mleka), substancje konserwujące: E235, E202 (na skórce), skórka niejadalna

Caseificio Busti to rodzinna serowarnia, która powstała w 1955r., jest położona na malowniczych toskańskich wzgórzach niedaleko miasta Volterra, mleko owcze pochodzi wyłącznie z Toskanii. Specjalizuje się w wytwarzaniu głównie serów owczych - pecorini, wg najlepszych toskańskich tradycji i metod.

Pecorino z szafranem zawdzięcza swój charakterystyczny aromat szafranowi pochodzącemu z doliny Orcia (Val 'd'Orcia w Tosakanii); sprawdzi się jako przekąska, na desce serów, skomponuje się z miodem czy konfiturą gruszkową.

Opakowanie próżniowe, masa netto ok. 310(+/-20g)

Aby zagwarantować dostawę w odpowiedniej tempraturze zalecamy zakup pudełka styropianowego, do którego dołączamy tzw. suchy lód: 

https://kuchnia-wloska.com.pl/pudelko-styropianowe-do-zabezpieczenia-produktow.html

Producent: Busti, Toskania, Włochy

 

  • Sa Marigosa
  • San Giuliano
  • Blanco
  • Eurocaf
  • Argiolas Formaggi
  • Galfre'
  • Nord Salse
  • Mozzarisella
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Gusto Toscano
  • NOVELLA
  • Madama Oliva
  • Le Asolane
  • IAQUILAT
  • Simorgh S.N.C.
  • Fattorie Fiandino
  • Fratelli CARLI
  • Verys
  • Apulia Food
  • iFerrari
  • Happy Mama
  • Deseo
  • La Bottera
  • PastaJesce
  • Acetaia Mussini
  • Amedei
  • API Food
  • Ronco Luigina
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Tiberino
  • Natural Boom
  • Inaudi
  • Frantoio Moscato
  • Frescolat
  • Le Veneziane
  • Bortolotti Salumi
  • Bonfante
  • Pasta Bertoli
  • Quore Puro
  • BUSTI
  • Galup
  • Marilungo Campofilone
  • Filippone
  • Dolcezze Del Forno