Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Pandolcino Genovese - tradycyjne ciasto liguryjskie z oliwą z oliwek i kandyzowanymi owocami, Carli 250g
Tradycyjne ciasto kruche zostało wzbogacone oliwą z oliwek extra vergine zamiast masła, użyto jajek od kur z wolnego wybiegu, najwyższej jakości naturalnie kandyzowane skórki pomarańczy, jabłka, gruszki, ananas, rodzynki, orzeszki pinii.
Uważa się, że Pandolce narodziło się z inicjatywy doża Andrei D'Oria z Genui, który ogłosił konkurs wśród ówczesnych cukierników na stworzenie bogatego w składniki deseru, pożywnego i długotrwałego, którym żeglarze będą mogli delektować się podczas długich rejsów.
Pandolcino to wersja mini tradycyjnego ciasta Pandolce.
Masa netto: 250g
Producent: Fratelli Carli, Liguria, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 03.02.2025