Pandoro Gran Galup Tradizionale, 1 kg
Pandoro Gran Galup - włoska babka drożdżowa klasyczna z cukrem pudrem do posypania
Masa netto: 1 kg
- 126,00 zł
- Dodaj recenzję:
Producent:
Galup-
Dostępność:
Jest
(2 szt.)
- szt.
Pandoro Gran Galup Tradizionale - Tradycyjna babka drożdżowo-maślana Pandoro z cukrem pudrem, którym obsypuje się babkę.
Składniki: Mąka z pszenicy typu „0” - Świeże jaja kategorii A od kur z wolnego wybiegu 23% - Cukier - Masło (mleko) 17% - Emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych - Drożdże naturalne (mąka pszenna) - Mleko pełne - Sól - Masło kakaowe - Drożdże piwne - Naturalne aromaty - Aromat (wanilina). OPAKOWANIE CUKRU PUDRU (50 g): Cukier - Skrobia pszenna - Aromaty. Może zawierać orzechy, gorczycę i soję.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babki są ręcznie pakowane w elegancki czerwony papier przewiązany sznurkiem z kolekcji Christmas Edition
Babki pandoro to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
Masa netto 1kg
Producent : Galup, Piemont, Włochy


