Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Colomba Klasyczna "Antica Ricetta Ferrua" w ozdobnej puszce
Masa netto: 1000g
Colomba Klasyczna "Antica Ricetta Ferrua" w ozdobnej puszce - Tradycyjna włoska babka drożdżowa.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta świąteczne - Colomby, Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babki są ręcznie pakowane w ozdobne metalowe puszki.
Babka Tradycyjna zawiera kandyzowane owoce i rodzynki w cieście; wierzch to chrupka glazura z orzechami laskowymi piemonckimi z apelacją IGP, migdałami oraz granulkami cukru.
Babki colomba to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Wielkanocy.
Składniki ciasta: mąka pszenna typu "0", masło (mleko), cukier, kandyzowana skórka pomarańczowa 8% (skórka pomarańczowa, syrop glukozowy/fruktozowy, cukier, skoncentrowany sok z cytryny), świeże żółtka jaj kategorii A od kur z wolnego wybiegu, zakwas naturalny (mąka pszenna typu "0", woda), emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mleko pełne, pasta z pomarańczy (syrop glukozowy/fruktozowy, skórki pomarańczowe, sacharoza, aromaty naturalne, skoncentrowany sok cytrynowy), cukier inwertowany, sól, aromaty naturalne, naturalny aromat wanilii Bourbon.
Składniki glazury 12%: cukier, świeże białko jaja kategorii A od kur z wolnego wybiegu, orzechy laskowe Tonda Gentile Trilobata, mąka ryżowa, skrobia ryżowa, granulki cukrowe (cukier, skrobia pszenna), olej słonecznikowy, naturalne aromaty.
Masa netto: 1000g
Producent: Galup
Wyprodukowano we Włoszech
Najlepiej spożyć przed: data podana na opakowaniu.