62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Panettone Gran Galup Tradycyjne 1 kg

Panettone Gran Galup tradycyjne z chrupką glazurą z orzechów laskowych

Masa netto: 1 kg

  • 110,30 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Galup
  • Dostępność:

    Brak Brak  (0 szt.)
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Panettone Tradizionale "Gran Galup" - Tradycyjna babka drożdżowa z owocami kandyzowanymi, rodzynkami i glazurą z orzechów laskowych.

Składniki: Mąka z pszenicy miękkiej typu „0” - rodzynki Sułtanki 15% - Masło (Mleko) - Cukier - Kandyzowana skórka pomarańczowa 8% (Skórka pomarańczowa - Syrop glukozowo-fruktozowy - Sacharoza - Zagęszczona cytryna sok) - Żółtko świeżych jaj kategorii A od kur z wolnego wybiegu - Drożdże naturalne (mąka z pszenicy miękkiej typu „0” - Woda) - Kandyzowane skórki cytryny 4% (skórki) cytryny - Syrop glukozowo-fruktozowy - Sacharoza - Zagęszczony sok cytrynowy - Emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych - Świeże mleko pełne - Syrop cukru inwertowanego - Syrop glukozowo-fruktozowy - Sól - Miód - Ekstrakt słodu jęczmiennego - Naturalne aromaty - Naturalny aromat wanilii Bourbon. SKŁADNIKI GLAZURY 20%: Cukier - Świeże białko jaja A od kur z chowu na wolnym wybiegu - Orzech laskowy Tonda Gentile Trilobata 9% - Mąka ryżowa - Skrobia ryżowa - Cukier - Skrobia - Olej z nasion słonecznika - naturalne aromaty. Może zawierać inne orzechy, gorczycę i soję.

Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.

Babki są ręcznie pakowane.

Babka Tradycyjna zawiera kandyzowane owoce i rodzynki w cieście; wierzch to chrupka glazura z orzechami laskowymi piemonckimi z apelacją IGP, migdałami oraz granulkami cukru. 

Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia. 

Masa netto: 1 kg

Producent : Galup, Piemont, Włochy

Najlepiej spożyć przed: 31.07.2024

  • Gusto Toscano
  • Apulia Food
  • Madama Oliva
  • ManaPulia
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Galup
  • Le Asolane
  • Nord Salse
  • Galfre'
  • Dolcezze Del Forno
  • Fratelli CARLI
  • Deseo
  • Pasta Bertoli
  • Frantoio Moscato
  • Quore Puro
  • BUSTI
  • Fattorie Fiandino
  • Verys
  • Argiolas Formaggi
  • Filippone
  • Blanco
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • NOVELLA
  • Simorgh S.N.C.
  • Bonfante
  • Tiberino
  • Le Veneziane
  • Happy Mama
  • La Bottera
  • Sa Marigosa
  • Frescolat
  • iFerrari
  • Marilungo Campofilone
  • Inaudi
  • API Food
  • Amedei
  • Eurocaf
  • IAQUILAT
  • Mozzarisella
  • San Giuliano
  • PastaJesce