62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Panettone Gran Galup z czekoladą Bez Glutenu i Laktozy, 400g

Panettone Gran Galup z kroplami czekolady bez glutenu i laktozy

Masa netto: 400g

  • 124,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Galup
  • Dostępność:

    Jest Jest  (4 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Panettone Gran Galup Gocce di Cioccolato - babka drożdzowa z kroplami czekolady, bez glutenu i laktozy

Panettone Gran Galup GLUTEN FREE to bezglutenowa alternatywa dla tradycyjnych włoskich babek świątecznych. Bogata w kawałki gorzkiej czekolady, z chrupką glazurą z orzechów laskowych, z posypką z całych migdałów i granulek cukru. Bez kandyzowanych owoców i rodzynek, idealny wybór dla alergików i osób z nietolerancjami pokarmowymi. 

Składniki: Preparat bezglutenowy (skrobia kukurydziana, cukier, emulgator: E471, błonnik roślinny (Psyllium), substancja zagęszczająca: guma guar, sól, substancja konserwująca: kwas sorbowy), woda, masło (bez laktozy)*, cukier puder (cukier, skrobia kukurydziana), krople z gorzkiej czekolady 8% (cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, emulgator: lecytyna), soja), całe świeże jaja, pasteryzowane jaja kategorii A, naturalne drożdże, mleko (99,9%), odtłuszczone mleko w proszku bez laktozy (bez laktozy)*, drożdże piwne, żółtko jaja, świeże jaja, pasteryzowane jaja kategorii A, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, naturalne aromaty. SKŁADNIKI GLAZURY: 15%: cukier puder (cukier, skrobia kukurydziana), migdały 19%, orzechy laskowe 19%, mąka ryżowa, suszone białko jaja kurzego, błonnik roślinny (ziemniaki, groszek, babka płesznik, siemię lniane). Posypka: 4% granulki cukru i 1% całe migdały. Może zawierać inne orzechy i pistacje. *Masło i odtłuszczone mleko w proszku obecne w ilościach gwarantujących resztkową zawartość laktozy poniżej 0,01% w produkcie końcowym. Produkt zawiera glukozę i galaktozę powstałe w wyniku rozkładu laktozy.

Wartości odżywcze w 100g.:  energia 1527kj/364kcal, tłuszcz 16g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 8,4g, węglowodany 48g w tym cukry 32g , białko 5,6g, sól 0,003g .

Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.

Babka jest ręcznie pakowana w ozdobny Karton z bożonarodzeniowej kolekcji "Benessere" (Dobre Samopoczucie).

Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia. 

Masa netto 400g

Producent : Galup, Piemont, Włochy

  • PastaJesce
  • Frescolat
  • Pasta Bertoli
  • Streglio
  • Bortolotti Salumi
  • Simorgh S.N.C.
  • Marilungo Campofilone
  • Galfre'
  • Happy Mama
  • Tiberino
  • NOVELLA
  • KELPEAT
  • Mama Said
  • iFerrari
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Amedei
  • Fattorie Fiandino
  • Dolcezze Del Forno
  • IAQUILAT
  • Nord Salse
  • Sa Marigosa
  • Fratelli CARLI
  • Filippone
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Le Asolane
  • Gusto Toscano
  • Le Veneziane
  • Acetaia Mussini
  • Eurocaf
  • Natural Boom
  • API Food
  • Madama Oliva
  • Galup
  • San Giuliano
  • Apulia Food
  • Derby
  • Verys
  • BUSTI
  • Inaudi
  • OPERA 140
  • Frantoio Moscato
  • Quore Puro
  • Ronco Luigina
  • Bonfante
  • Deseo
  • Mozzarisella
  • La Bottera
  • Pronti Via