Panettone Gran Galup z czekoladą Bez Glutenu i Laktozy, 400g
Panettone Gran Galup z kroplami czekolady bez glutenu i laktozy
Masa netto: 400g
- 124,00 zł
- Dodaj recenzję:
Producent:
Galup-
Dostępność:
Jest
(4 szt.)
- szt.
Panettone Gran Galup Gocce di Cioccolato - babka drożdzowa z kroplami czekolady, bez glutenu i laktozy
Panettone Gran Galup GLUTEN FREE to bezglutenowa alternatywa dla tradycyjnych włoskich babek świątecznych. Bogata w kawałki gorzkiej czekolady, z chrupką glazurą z orzechów laskowych, z posypką z całych migdałów i granulek cukru. Bez kandyzowanych owoców i rodzynek, idealny wybór dla alergików i osób z nietolerancjami pokarmowymi.
Składniki: Preparat bezglutenowy (skrobia kukurydziana, cukier, emulgator: E471, błonnik roślinny (Psyllium), substancja zagęszczająca: guma guar, sól, substancja konserwująca: kwas sorbowy), woda, masło (bez laktozy)*, cukier puder (cukier, skrobia kukurydziana), krople z gorzkiej czekolady 8% (cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, emulgator: lecytyna), soja), całe świeże jaja, pasteryzowane jaja kategorii A, naturalne drożdże, mleko (99,9%), odtłuszczone mleko w proszku bez laktozy (bez laktozy)*, drożdże piwne, żółtko jaja, świeże jaja, pasteryzowane jaja kategorii A, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, naturalne aromaty. SKŁADNIKI GLAZURY: 15%: cukier puder (cukier, skrobia kukurydziana), migdały 19%, orzechy laskowe 19%, mąka ryżowa, suszone białko jaja kurzego, błonnik roślinny (ziemniaki, groszek, babka płesznik, siemię lniane). Posypka: 4% granulki cukru i 1% całe migdały. Może zawierać inne orzechy i pistacje. *Masło i odtłuszczone mleko w proszku obecne w ilościach gwarantujących resztkową zawartość laktozy poniżej 0,01% w produkcie końcowym. Produkt zawiera glukozę i galaktozę powstałe w wyniku rozkładu laktozy.
Wartości odżywcze w 100g.: energia 1527kj/364kcal, tłuszcz 16g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 8,4g, węglowodany 48g w tym cukry 32g , białko 5,6g, sól 0,003g .
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babka jest ręcznie pakowana w ozdobny Karton z bożonarodzeniowej kolekcji "Benessere" (Dobre Samopoczucie).
Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
Masa netto 400g
Producent : Galup, Piemont, Włochy


