Panettone Gran Galup z talerzykiem porcelanowym, puszka, 750g
Panettone Gran Galup w ozdobnej puszce, z porcelanowym talerzykiem.
Masa netto babki: 750g
- 220,00 zł
- Dodaj recenzję:
Producent:
Galup-
Dostępność:
Jest
(4 szt.)
- szt.
Panettone Tradizionale "Gran Galup" - Tradycyjna babka drożdżowa z porcelanowym talerzykiem o średnicy 21 cm, w ozdobnej puszce .
Składniki: mąka pszenna typu „0” – rodzynki 15% - masło - cukier – kandyzowane skórki pomarańczy 8% (skórka pomarańczy, syrop glukozowo-fruktozowy, sacharoza) - świeże żółtko jaj kategorii A - naturalne drożdże (mąka pszenna typu „0” - woda) - kandyzowana skórka cedrowa 4% (skórka cedrowa, syrop glukozowo-fruktozowy, sacharoza, zagęszczony sok z cytryny) - emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych - świeże pełne mleko - syrop z cukru inwertowanego - sól - miód - syrop glukozowo-fruktozowy - ekstrakt słodowy jęczmienny - naturalne aromaty - naturalny aromat wanilii bourbon. Składniki glazury (12%): cukier - świeże białka jaj kategorii A - orzechy laskowe (9%) - mąka ryżowa - skrobia ryżowa - cukier puder (cukier - skrobia pszenna) - olej słonecznikowy - naturalne aromaty. Posypka: cukrier w granulkach (5%), całe migdały (3%). Może zawierać inne orzechy, gorczycę i soję.
Wartości odżywcze w 100g.: energia 1667kj/397/kcal, tłuszcz 17g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 8g, węglowodany 54g w tym cukry 33g , białko 6,5g, sól 0,37g .
Babka Tradycyjna zawiera kandyzowane owoce i rodzynki w cieście; wierzch to chrupka glazura z orzechami laskowymi piemonckimi z apelacją IGP, migdałami oraz granulkami cukru.
Wyjątkowa babka zasługuje na to, aby podać ją w piękny sposób. Do panettone dodano elegancki talerz wykonany ze zdobionej porcelany, zaprojektowany i wyprodukowany przez kreatywną artystkę, Ilarię Innocenti, założycielkę marki ILARIA.I. Wszystko zamknięto w kolekcjonerskiej puszce "Toys Edition"; talerz to elegancki prezent, dedykowany tym, którzy podczas przygotowywania wspólnego posiłku lubią zwracać uwagę na każdy szczegół i robić wrażenie na mswoich gościach.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Masa netto babki: 750g
Producent : Galup, Piemont, Włochy


