Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Panettone Pere e Cioccolato - włoska babka drożdżowa z gruszkami i białą czekoladą
Masa netto: 750g
Panettone Pere e Cioccolato - babka drożdżowa panettone z gruszkami i czekoladą.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babki są ręcznie pakowane.
Panettone Pere e Cioccolato zawiera kandyzowane gruszki, kawałki ciemnej czekolady w cieście, jest pokryta chrupką glazurą z orzechami laskowymi z apelacją pochodzenia IGP z Piemontu oraz migdałami i granulkami cukru.
Masa netto 750g
Producent : Galup, Piemont, Włochy