Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Panettone Pere e Cioccolato - włoska babka drożdżowa z gruszkami i białą czekoladą
Masa netto: 750g
Panettone Pere e Cioccolato - babka drożdżowa panettone z gruszkami i czekoladą.
Najlepiej spożyć przed: 31.07.2025
Babka wypełniona kandyzowanymi kawałkami gruszki oraz ciemnej czekolady w cieście, jest pokryta chrupką glazurą z orzechami laskowymi z apelacją pochodzenia ChOG z Piemontu oraz migdałami i granulkami cukru.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babka jest ręcznie pakowana w ozdobny papier z uroczym misiem z bożonarodzeniowej kolekcji Galup Natale 2024.
Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
Masa netto 750g
Producent : Galup, Piemont, Włochy