62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Colomba Gruszka i Czekolada, Galup, 750g

Colomba Pere e Cioccolato  - włoska babka drożdżowa z gruszkami i białą czekoladą

Masa netto: 750g 

  • 108,20 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Galup
  • Dostępność:

    Brak Brak  (0 szt.)
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Colomba Pere e Cioccolato - włoska babka drożdżowa colomba z gruszkami i czekoladą. 

Colomba Pere e Cioccolato zawiera kandyzowane gruszki, kawałki ciemnej czekolady w cieście, jest pokryta chrupką glazurą z orzechami laskowymi z apelacją pochodzenia IGP z Piemontu oraz migdałami i granulkami cukru.

Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro, jak i wielkanocne - Colomba według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.

Babki są ręcznie pakowane w ozdobny papier i zawiązane wstążką.

We Włoszech babki colomba, w kształcie gołąbka, są tradycyjnie wręczane jako prezent z okazji Świąt Wielkanocy.

 

Składniki ciasta: mąka pszenna typu "0", kawałki kandyzowanej gruszki 13% (gruszka, syrop glukozowo-fruktozowy, sacharoza, koncentrat soku z cytryny), masło (mleko), cukier, świeże żółtka jaj kategorii A od kur z wolnego wybiegu, krople czekolady (cukier, miazga kakaowa, masło (tłuszcz) kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa), zakwas naturalny (mąka pszenna typu "0", woda), emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mleko pełne, cukier inwertowany, sól, aromaty naturalne, naturalny aromat wanilii Bourbon.

Składniki glazury 12%: cukier, świeże białko jaja kategorii A od kur z wolnego wybiegu, orzechy laskowe Tonda Gentile Trilobata, mąka ryżowa, skrobia ryżowa, granulki cukrowe (cukier, skrobia pszenna), olej słonecznikowy, naturalne aromaty.

Może zawierać orzechy i gorczycę.

Masa netto 750g

Producent : Galup 

Wyprodukowano we Włoszech 

Najlepiej spożyć przed: data podana na opakowaniu.

  • Frescolat
  • Galup
  • Argiolas Formaggi
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Le Asolane
  • Dolcezze Del Forno
  • Eurocaf
  • Galfre'
  • La Bottera
  • Tiberino
  • Bortolotti Salumi
  • Bonfante
  • Fratelli CARLI
  • San Giuliano
  • Amedei
  • Madama Oliva
  • API Food
  • Simorgh S.N.C.
  • Happy Mama
  • Blanco
  • IAQUILAT
  • Quore Puro
  • iFerrari
  • Nord Salse
  • Le Veneziane
  • Sa Marigosa
  • BUSTI
  • Mozzarisella
  • Acetaia Mussini
  • PastaJesce
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Filippone
  • Marilungo Campofilone
  • Verys
  • Deseo
  • Natural Boom
  • Gusto Toscano
  • NOVELLA
  • Apulia Food
  • Fattorie Fiandino
  • Pasta Bertoli
  • Ronco Luigina
  • Inaudi
  • Frantoio Moscato