62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Panettone Maliny i Czekolada, Galup, 750g

Panettone Maliny i Krople czekolady, z chrupką glazurą z orzechów laskowych, posypana całymi migdałami

Masa netto: 750g

  • 105,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Galup
  • Dostępność:

    Jest Jest  (4 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Panettone Lamponi e Cioccolato - babka drożdżowa z kandyzowanymi malinami, kroplami gorzkiej czekolady, z chrupką glazurą z orzechami laskowymi, posypana całymi migdałami

Składniki: mąka pszenna typu „0” - Masło - Cukier - Krople czekolady gorzkiej 9% (cukier, masa kakaowa, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa) - Świeże żółtka jaj kategorii A - Naturalne drożdże (mąka pszenna typu „0” - Woda) - Chipsy malinowe 6% [Owoce (sok malinowy, przecier malinowy, przecier jabłkowy), cukier, syrop fruktozowy, mąka ryżowa, masło kakaowe, substancja żelująca: pektyna, zakwaszacz: kwas cytrynowy, regulator kwasowości: cytrynian tripotasowy, aromaty, błonnik cytrusowy] - Emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych - Półkandyzowane maliny 3% (Maliny, syrop glukozowo-fruktozowy, sacharoza. Regulator kwasowości: kwas cytrynowy E330. Konserwanty: sorbinian potasu E202) - Pełne mleko - Syrop cukrowy, cukier inwertowany - Sól - Miód - Ekstrakt słodowy jęczmienny - Naturalne aromaty - Naturalny aromat wanilii Bourbon. SKŁADNIKI GLAZURY 12%: Cukier - Świeże białko jaj kategorii A - Orzechy laskowe odmiany "Tonda Gentile Trilobata" z Piemontu 9% - Mąka ryżowa - Skrobia ryżowa - Cukier puder (Cukier - Skrobia pszenna) - Olej słonecznikowy - Naturalne aromaty. Posypana cukrem granulowanym 5% i całymi migdałami 3%. Może zawierać inne orzechy i musztardę.

Babka z dodatkiem kwaskowych malin oraz kropli gorzkiej czekolady - smaki, które idealnie do siebie pasują; Panettone pokryte jest klasyczną galzurą Galup - czyli mnóstwo orzechów laskowych i całych migdałów. Każdy łasuch będzie zadowolony z takiego prezentu pod choinką!

Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.

Babka jest ręcznie pakowana w ozdobny bordowy papier i przewiązana wstążką w kolorze kremowym - z kolekcji Classic Edition.

Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia. 

Masa netto 750g

Producent : Galup, Piemont, Włochy

 

  • Quore Puro
  • Amedei
  • BUSTI
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Pasta Bertoli
  • Nord Salse
  • Le Veneziane
  • Bortolotti Salumi
  • Natural Boom
  • Ronco Luigina
  • Galup
  • Galfre'
  • iFerrari
  • KELPEAT
  • Deseo
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Verys
  • Fratelli CARLI
  • IAQUILAT
  • Filippone
  • Le Asolane
  • Inaudi
  • San Giuliano
  • OPERA 140
  • Simorgh S.N.C.
  • NOVELLA
  • Gusto Toscano
  • Tiberino
  • Eurocaf
  • Pronti Via
  • PastaJesce
  • Marilungo Campofilone
  • La Bottera
  • Mama Said
  • Mozzarisella
  • Derby
  • Happy Mama
  • Dolcezze Del Forno
  • Apulia Food
  • Frantoio Moscato
  • Frescolat
  • Fattorie Fiandino
  • Madama Oliva
  • Sa Marigosa
  • Acetaia Mussini
  • Bonfante
  • API Food
  • Streglio