Panettone Maliny i Czekolada, Galup, 750g
Panettone Maliny i Krople czekolady, z chrupką glazurą z orzechów laskowych, posypana całymi migdałami
Masa netto: 750g
- 105,00 zł
- Dodaj recenzję:
Producent:
Galup-
Dostępność:
Jest
(4 szt.)
- szt.
Panettone Lamponi e Cioccolato - babka drożdżowa z kandyzowanymi malinami, kroplami gorzkiej czekolady, z chrupką glazurą z orzechami laskowymi, posypana całymi migdałami
Składniki: mąka pszenna typu „0” - Masło - Cukier - Krople czekolady gorzkiej 9% (cukier, masa kakaowa, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa) - Świeże żółtka jaj kategorii A - Naturalne drożdże (mąka pszenna typu „0” - Woda) - Chipsy malinowe 6% [Owoce (sok malinowy, przecier malinowy, przecier jabłkowy), cukier, syrop fruktozowy, mąka ryżowa, masło kakaowe, substancja żelująca: pektyna, zakwaszacz: kwas cytrynowy, regulator kwasowości: cytrynian tripotasowy, aromaty, błonnik cytrusowy] - Emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych - Półkandyzowane maliny 3% (Maliny, syrop glukozowo-fruktozowy, sacharoza. Regulator kwasowości: kwas cytrynowy E330. Konserwanty: sorbinian potasu E202) - Pełne mleko - Syrop cukrowy, cukier inwertowany - Sól - Miód - Ekstrakt słodowy jęczmienny - Naturalne aromaty - Naturalny aromat wanilii Bourbon. SKŁADNIKI GLAZURY 12%: Cukier - Świeże białko jaj kategorii A - Orzechy laskowe odmiany "Tonda Gentile Trilobata" z Piemontu 9% - Mąka ryżowa - Skrobia ryżowa - Cukier puder (Cukier - Skrobia pszenna) - Olej słonecznikowy - Naturalne aromaty. Posypana cukrem granulowanym 5% i całymi migdałami 3%. Może zawierać inne orzechy i musztardę.
Babka z dodatkiem kwaskowych malin oraz kropli gorzkiej czekolady - smaki, które idealnie do siebie pasują; Panettone pokryte jest klasyczną galzurą Galup - czyli mnóstwo orzechów laskowych i całych migdałów. Każdy łasuch będzie zadowolony z takiego prezentu pod choinką!
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babka jest ręcznie pakowana w ozdobny bordowy papier i przewiązana wstążką w kolorze kremowym - z kolekcji Classic Edition.
Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
Masa netto 750g
Producent : Galup, Piemont, Włochy


