62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Panettone Milano Alto, Galup, 200g

Panettone typu Milano - babka drożdżowa z owocami kandyzowanymi

Masa netto: 200g

  • 56,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Galup
  • Dostępność:

    Jest Jest  (12 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Panettone Milano Alto - Tradycyjna włoska babka drożdżowa typu Milano.

Składniki: Mąka z pszenicy typu „0” - rodzynki sułtańskie 15% - masło - cukier - skórka pomarańczowa 8% (skórka pomarańczowa, syrop glukozowy - fruktoza, sacharoza) - świeże żółtka jaj kategorii A - naturalne drożdże (mąka z  pszenicy typu „0” - woda) - kandyzowane skórki cytryny 4% (skórka cedru - syrop glukozowo-fruktozowy - sacharoza - zagęszczony sok z cytryny) - emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych - świeże pełne mleko - syrop z cukru inwertowanego - sól - miód - syrop glukozowo-fruktozowy - ekstrakt słodowy jęczmienny - naturalne aromaty - naturalny aromat wanilii Bourbon. Może zawierać orzechy, musztardę i soję.

Wartości odżywcze w 100g.:  energia 1439kj/343kcal, tłuszcz 14g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 8g, węglowodany 48g w tym cukry 28g , białko 5,4g, sól 0,37g .

Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.

Babki są ręcznie pakowane w eleganckie bordowe pudełko z kolekcji Classic.

Babka Tradycyjna zawiera kandyzowane owoce i rodzynki w cieście; wierzch to chrupka glazura z orzechami laskowymi piemonckimi z apelacją IGP, migdałami oraz granulkami cukru. 

Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia. 

Masa netto: 200g

Producent : Galup, Piemont, Włochy

  • Fattorie Fiandino
  • Frescolat
  • OPERA 140
  • Deseo
  • Ronco Luigina
  • Amedei
  • Bortolotti Salumi
  • La Bottera
  • Apulia Food
  • Natural Boom
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Bonfante
  • Happy Mama
  • Madama Oliva
  • Le Veneziane
  • BUSTI
  • NOVELLA
  • Inaudi
  • Galfre'
  • Simorgh S.N.C.
  • KELPEAT
  • Frantoio Moscato
  • Pasta Bertoli
  • Mozzarisella
  • Marilungo Campofilone
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • PastaJesce
  • API Food
  • Pronti Via
  • Sa Marigosa
  • Streglio
  • Nord Salse
  • Derby
  • Filippone
  • Galup
  • Quore Puro
  • Le Asolane
  • San Giuliano
  • Verys
  • Mama Said
  • iFerrari
  • Acetaia Mussini
  • Dolcezze Del Forno
  • Gusto Toscano
  • Tiberino
  • Eurocaf
  • Fratelli CARLI
  • IAQUILAT