Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Panettone "Paradiso" z kremem pistacjowym - babka z pomarańczami w cieście z dodatkiem kremu pistacjowego do nadziewania.
Masa netto: 750g
Panettone Paradiso ze skórkami pomarańczy sycylijskiej, z cukrem pudrem do posypania i kremem pistacjowym do nadziewania.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babka jest ręcznie pakowana w ozdobny karton z uroczym misiem z bożonarodzeniowej kolekcji Galup Natale 2024.
Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
Składniki babki: Mąka z pszenicy typu „0”, świeże jaja kategorii A, masło (mleko), cukier, pasta z pomarańczy 5% (syrop glukozowy/fruktozowy, skórki pomarańczowe, sacharoza, aromaty naturalne, skoncentrowany sok cytrynowy), emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, naturalny zakwas (mąka z pszenicy typu „0”, woda), mleko pełne, masło kakaowe, sól, aromaty naturalne, naturalny aromat z wanilii.
Składniki kremu: pistacja 30%, cukier, oleje i tłuszcze roślinne (słonecznikowy, kokosowy, masło kakaowe), mleko zagęszczone w proszku, serwatka mleka w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa, aromaty naturalne, ekstrakt ze spiruliny.
Składniki posypki: cukier, skrobia pszenna, aromaty.
Masa netto babki: 750g
Masa netto kremu pistacjowego: 150g
Producent : Galup, Piemont, Włochy