Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Colomba "Paradiso" z czerwonymi pomarańczami z Sycylii z apelacją IGP
Masa netto: 750g
Colomba "Paradiso" - Tradycyjna babka drożdżowa z pomarańczami z Sycylii IGP.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza tradycyjne włoskie babki - Colomba, Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babka Colomba Paradiso to lekkie ciasto drożdżowe z dodatkiem wyselekcjonowanych sycylijskich pomarańczy czerwonych z apelacją geograficzną IGP. Do opakowania dołączona jest saszetka z cukrem pudrem do posypania wierzchu colomby.
Babki colomba to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Wielkanocy.
Składniki: Mąka z pszenicy typu „0”, świeże jaja kategorii A, masło (mleko), cukier, pasta z pomarańczy 6% (syrop glukozowy/fruktozowy, skórki pomarańczowe, sacharoza, aromaty naturalne, skoncentrowany sok cytrynowy), emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, naturalny zakwas (mąka z pszenicy typu „0”, woda), mleko pełne, masło kakaowe, sól, aromaty naturalne, naturalny aromat z wanilii.
Składniki posypki: cukier, skrobia pszenna, aromaty.
Może zawierać orzechy, soję i gorczycę.
Masa netto: 750g
Producent : Galup, Piemont, Włochy
Najlepiej spożyć przed: data podana na opakowaniu.