Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Panettone Słony Karmel i biała czekolada, Galup
Masa netto: 1 kg
Panettone ze słonym karmelem i białą czekoladą- włoska babka drożdżowa
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babki są ręcznie pakowane.
Babka zawiera krople białej czekolady i słony karmel w cieście, jest pokryta chrupką glazurą z orzechami laskowymi "Tonda Gentile Trilobata" z apelacją IGP z Piemontu.
Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
Masa netto 1 kg
Producent : Galup
Wyprodukowano w Piemoncie, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 31.05.2023