Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Panettone Tradizionale - Tradycyjna włoska babka drożdżowa
Masa netto:1kg
Panettone Tradizionale "Gran Galup" - Tradycyjna babka drożdżowa.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babki są ręcznie pakowane.
Babka Tradycyjna zawiera kandyzowane owoce i rodzynki w cieście; wierzch to chrupka glazura z orzechami laskowymi piemonckimi z apelacją IGP, migdałami oraz granulkami cukru.
Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
Masa netto: 1 kg
Producent : Galup, Piemont, Włochy