62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Panettone Tradycyjne Gran Galup 750g

Panettone tradycyjne Gran Galup - tradycyjna bożonarodzeniowa babka drożdżowa

Masa netto 750g

  • 91,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Galup
  • Dostępność:

    Brak Brak  (0 szt.)
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Panettone Tradizionale "Gran Galup" - Tradycyjna babka drożdżowa.

Babka Tradycyjna zawiera kandyzowane owoce i rodzynki w cieście; wierzch to chrupka glazura z orzechami laskowymi piemonckimi z apelacją IGP, migdałami oraz granulkami cukru. 

Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.

Babka jest ręcznie pakowana w ozdobny karton z uroczym misiem z bożonarodzeniowej kolekcji Galup Natale 2024.

Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia. 

SKŁADNIKI: mąka pszenna typu „0”, rodzynki 15%, masło (mleko), cukier, kandyzowana skórka pomarańczy 8% (skórka pomarańczy, syrop glukozowo-fruktozowy, sacharoza, zagęszczony sok cytrynowy), żółtka świeżych jaj kategorii A od kur z wolnego wybiegu, naturalny zakwas (mąka pszenna typu „0”, woda), kandyzowane skórki cytrusów4% (skórki cedru, syrop glukozowo-fruktozowy, sacharoza, skoncentrowany sok cytrynowy), emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mleko pełne, syrop z cukru inwertowanego, syrop glukozowo-fruktozowy, sól, miód, ekstrakt słodu jęczmiennego, naturalne aromaty, naturalny aromat wanilii Bourbon.

SKŁADNIKI LUKRU 20%: cukier, świeże białko jaja A od kur z wolnego wybiegu, orzech laskowy Tonda Gentile Trilobata 9%, mąka ryżowa, skrobia ryżowa, cukier, olej słonecznikowy, naturalne aromaty.

Masa netto: 750g

Producent : Galup, Piemont, Włochy

 

  • Gusto Toscano
  • Tiberino
  • BUSTI
  • Bonfante
  • Marilungo Campofilone
  • Quore Puro
  • Galup
  • iFerrari
  • Ronco Luigina
  • Galfre'
  • Nord Salse
  • Blanco
  • API Food
  • Dolcezze Del Forno
  • Happy Mama
  • Le Asolane
  • Verys
  • PastaJesce
  • Deseo
  • Acetaia Mussini
  • Fattorie Fiandino
  • Filippone
  • Bortolotti Salumi
  • La Bottera
  • San Giuliano
  • Argiolas Formaggi
  • Simorgh S.N.C.
  • IAQUILAT
  • Inaudi
  • Apulia Food
  • Madama Oliva
  • Frescolat
  • Amedei
  • Sa Marigosa
  • NOVELLA
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Le Veneziane
  • Frantoio Moscato
  • Fratelli CARLI
  • Natural Boom
  • Pasta Bertoli
  • Mozzarisella
  • Eurocaf