Panettone Tradycyjne "Gran Galup" Bez Glutenu i Laktozy, 400g
Panettone "Gran Galup" Tradycyjne Bez Glutenu i Laktozy, Galup.
Masa netto: 400g
- 124,00 zł
- Dodaj recenzję:
Producent:
Galup-
Dostępność:
Jest
(4 szt.)
- szt.
Panettone Gran Galup Tradizionale - tradycyjna babka panettone bez glutenu i laktozy
Oryginalna receptura tradycyjnego Gran Galup ze świeżymi kandyzowanymi owocami i rodzynkami najwyższej jakości. Udekorowana chrupką glazurą z orzechów laskowych, z całymi migdałami i kryształkami cukru. Panettone Gran Galup Tradizionale Senza Glutine zachowuje najlepsze cechy i smak tradycyjnej receptury, bez żadnych kompromisów.
Składniki Preparat bezglutenowy (skrobia kukurydziana, cukier, emulgator: E471, błonnik roślinny (Psyllium), substancja zagęszczająca: guma guar, sól, substancja konserwująca: kwas sorbowy), woda, masło (bez laktozy)*, rodzynki sułtańskie 7% (winogrona 99,5%, olej roślinny 0,5%), cukier puder (cukier, skrobia kukurydziana), kandyzowane skórki pomarańczowe 5% (skórki pomarańczowe, syrop glukozowo-fruktozowy, sacharoza), świeże całe jajka (kategoria A) pasteryzowane, naturalne drożdże, drożdże piwne, mleko (99,9%), odtłuszczone mleko w proszku (bez laktozy)*, żółtko jaja (kategoria A), kandyzowane skórki cytryny 2% (skórki cytryny, syrop glukozowo-fruktozowy, sacharoza, zagęszczony sok z cytryny), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, naturalne aromaty. Składniki glazury 15%: cukier puder (cukier, skrobia kukurydziana), migdały 19%, orzechy laskowe 19%, mąka ryżowa, suszone białko jaja kurzego, błonnik roślinny (ziemniaki, groszek, babka lancetowata, siemię lniane). Dodatek 4% cukru kryształu i 1% całych migdałów. Może zawierać orzechy włoskie, pistacje i soję.
*Masło i odtłuszczone mleko w proszku obecne w ilościach gwarantujących resztkową zawartość laktozy poniżej 0,01% w produkcie końcowym. Produkt zawiera glukozę i galaktozę powstałe w wyniku rozkładu laktozy.
Wartości odżywcze w 100g.: energia 1483kj/353kcal, tłuszcz 14g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 6,9g, węglowodany 50g w tym cukry 34g , białko 5,3g, sól 0,02g .
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babka jest ręcznie pakowana w ozdobny Karton z bożonarodzeniowej kolekcji "Benessere" (Dobre Samopoczucie).
Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
Masa netto 400g
Producent : Galup, Piemont, Włochy


