62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Panettone Tradycyjne "Gran Galup" Bez Glutenu i Laktozy, 400g

Panettone "Gran Galup" Tradycyjne Bez Glutenu i Laktozy, Galup.

Masa netto: 400g

  • 124,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Galup
  • Dostępność:

    Jest Jest  (4 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Panettone Gran Galup Tradizionale - tradycyjna babka panettone bez glutenu i laktozy

Oryginalna receptura tradycyjnego Gran Galup ze świeżymi kandyzowanymi owocami i rodzynkami najwyższej jakości. Udekorowana chrupką glazurą z orzechów laskowych, z całymi migdałami i kryształkami cukru. Panettone Gran Galup Tradizionale Senza Glutine zachowuje najlepsze cechy i smak tradycyjnej receptury, bez żadnych kompromisów.

Składniki Preparat bezglutenowy (skrobia kukurydziana, cukier, emulgator: E471, błonnik roślinny (Psyllium), substancja zagęszczająca: guma guar, sól, substancja konserwująca: kwas sorbowy), woda, masło (bez laktozy)*, rodzynki sułtańskie 7% (winogrona 99,5%, olej roślinny 0,5%), cukier puder (cukier, skrobia kukurydziana), kandyzowane skórki pomarańczowe 5% (skórki pomarańczowe, syrop glukozowo-fruktozowy, sacharoza), świeże całe jajka (kategoria A) pasteryzowane, naturalne drożdże, drożdże piwne, mleko (99,9%), odtłuszczone mleko w proszku (bez laktozy)*, żółtko jaja (kategoria A), kandyzowane skórki cytryny 2% (skórki cytryny, syrop glukozowo-fruktozowy, sacharoza, zagęszczony sok z cytryny), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, naturalne aromaty. Składniki glazury 15%: cukier puder (cukier, skrobia kukurydziana), migdały 19%, orzechy laskowe 19%, mąka ryżowa, suszone białko jaja kurzego, błonnik roślinny (ziemniaki, groszek, babka lancetowata, siemię lniane). Dodatek 4% cukru kryształu i 1% całych migdałów. Może zawierać orzechy włoskie, pistacje i soję.

*Masło i odtłuszczone mleko w proszku obecne w ilościach gwarantujących resztkową zawartość laktozy poniżej 0,01% w produkcie końcowym. Produkt zawiera glukozę i galaktozę powstałe w wyniku rozkładu laktozy.

Wartości odżywcze w 100g.:  energia 1483kj/353kcal, tłuszcz 14g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 6,9g, węglowodany 50g w tym cukry 34g , białko 5,3g, sól 0,02g .

Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.

Babka jest ręcznie pakowana w ozdobny Karton z bożonarodzeniowej kolekcji "Benessere" (Dobre Samopoczucie).

Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia. 

Masa netto 400g

Producent : Galup, Piemont, Włochy

  • Quore Puro
  • Ronco Luigina
  • Eurocaf
  • Mama Said
  • Pasta Bertoli
  • Le Veneziane
  • IAQUILAT
  • Bortolotti Salumi
  • Frescolat
  • San Giuliano
  • Galfre'
  • Le Asolane
  • iFerrari
  • NOVELLA
  • Tiberino
  • Filippone
  • BUSTI
  • Galup
  • Simorgh S.N.C.
  • Apulia Food
  • Mozzarisella
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Madama Oliva
  • Acetaia Mussini
  • API Food
  • Gusto Toscano
  • La Bottera
  • Fattorie Fiandino
  • Happy Mama
  • Marilungo Campofilone
  • Natural Boom
  • Streglio
  • KELPEAT
  • PastaJesce
  • Dolcezze Del Forno
  • Pronti Via
  • OPERA 140
  • Frantoio Moscato
  • Verys
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Amedei
  • Sa Marigosa
  • Inaudi
  • Nord Salse
  • Derby
  • Fratelli CARLI
  • Deseo
  • Bonfante