Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Panettone Trzy Czekolady, Galup
Masa netto: 750g
Panettone Trzy Czekolady, 750g
Tradycyjna receptura połączona z kroplami ciemnej, mlecznej i białej czekolady, bez kandyzowanych owoców i rodzynek. Pokryte chrupką glazurą z orzechów laskowych.
Składniki: Mąka z pszenicy miękkiej „0” - Masło (mleko) - Cukier - Żóltka jaj świeżych kategorii A od kur z wolnego wybiegu 8% - Krople czekolady mlecznej 7% (cukier, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat wanilii) - Krople czekolady białej 7% (cukier, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat wanilii) - Drożdże naturalne (mąka z pszenicy miękkiej „0”, woda) - Krople czekolady ciemnej 6% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa), Emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych - Mleko pełne - Cukier inwertowany - Sól - Miód - Syrop glukozowo-fruktozowy - Ekstrakt słodu jęczmiennego - Naturalne aromaty - Naturalny aromat wanilii Bourbon. SKŁADNIKI GLAZURY 12%: Cukier - Białko jaj świeżych A od kur z chowu na wolnym wybiegu - Orzech laskowy Tonda Gentile Trilobata 9% - Mąka ryżowa - Skrobia ryżowa - Cukier - Olej z nasion słonecznika - naturalne aromaty. Może zawierać inne orzechy i musztardę.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
Masa netto: 750g
Producent : Galup, Piemont, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 31.07.2024