62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Panettone z czekoladą i kremem pistacjowym, Galup, 900g

Panettone - włoska babka drożdżowa z kroplami gorzkiej czekolady i kremem pistacjowym

Masa netto: 900g

  • 135,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Galup
  • Dostępność:

    Jest Jest  (6 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Panettone gocce di cioccolato fondente e crema al pistacchio - włoska babka drożdżowa z kroplami gorzkiej czekolady i kremem pistacjowym

Składniki: Mąka pszenna typu "0" – Masło (mleko) - Gorzka czekolada w kawałkach 11% (cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa) - Cukier - Świeże żółtka jaj kategorii A - Naturalne drożdże (mąka pszenna "0", woda) - Emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych - Mleko pełne - Syrop z cukru inwertowanego - Sól - Miód - Syrop glukozowo-fruktozowy - Ekstrakt słodowy jęczmienny - Naturalne aromaty - Naturalny aromat wanilii Bourbon. NADZIENIE PISTACJOWE 17%: syrop glukozowy, cukier, woda, pasta pistacjowa 15%, olej słonecznikowy, odtłuszczone mleko w proszku, słodzone żółtka jaj (żółtka jaj, cukier), substancje żelujące: pektyna, modyfikowana skrobia kukurydziana, sól, naturalne aromaty, emulgator: E471, substancje konserwujące: sorbinian potasu, ekstrakt ze spiruliny. Może zawierać inne orzechy i gorczycę. Torebka cukru pudru (50 g): Cukier - Skrobia pszenna - Aromaty

Wartości odżywcze w 100g.:  energia 1752kj/419/kcal, tłuszcz 21g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 12g, węglowodany 48g w tym cukry 23g , białko 7,2g, sól 0,51g .

Babka z nadzieniem z kremu pistacjowego i z kroplami gorzkiej czekolady, bez glazury. Dołączono saszetkę cukru pudru do posypania babki.

Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.

Babka jest ręcznie pakowana w ozdobny papier z uroczym misiem z bożonarodzeniowej kolekcji Toys Edition 2025.

Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia. 

Masa netto 900g

Producent : Galup, Piemont, Włochy

  • Le Asolane
  • iFerrari
  • Verys
  • Streglio
  • Apulia Food
  • Derby
  • Dolcezze Del Forno
  • Eurocaf
  • Inaudi
  • Bonfante
  • Amedei
  • Mama Said
  • Quore Puro
  • Pronti Via
  • Nord Salse
  • Galfre'
  • NOVELLA
  • Galup
  • Fratelli CARLI
  • Madama Oliva
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • San Giuliano
  • La Bottera
  • IAQUILAT
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Bortolotti Salumi
  • BUSTI
  • Sa Marigosa
  • Happy Mama
  • PastaJesce
  • OPERA 140
  • Acetaia Mussini
  • Simorgh S.N.C.
  • API Food
  • Natural Boom
  • Mozzarisella
  • Ronco Luigina
  • Frantoio Moscato
  • Le Veneziane
  • Marilungo Campofilone
  • Frescolat
  • Pasta Bertoli
  • Filippone
  • Fattorie Fiandino
  • KELPEAT
  • Gusto Toscano
  • Tiberino
  • Deseo