Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Ekologiczny ser owczy pecorino z Toskanii bez laktozy, z podpuszczką roślinną
Masa netto: ok. 540 g (+/-10g)
Pecorino Marzolino BIO - ekologiczny ser owczy z podpuszczką roślinną, bez laktozy
Ser krótko dojrzewający (minimum 20 dni), półtwardy, z ekologicznego mleka owczego, o delikatnym śmietankowym smaku; skórka pokryta ekologicznym koncentratem pomidorowym nadaje lekko czerwony kolor. Zastosowanie podpuszczki roślinnej pozwala na delektowanie się tym pysznym serem również osobom na diecie wegetariańskiej. Ser nie zawiera laktozy.
Caseificio Busti to rodzinna serowarnia, która powstała w 1955r., jest położona na malowniczych toskańskich wzgórzach niedaleko miasta Volterra, mleko owcze pochodzi wyłącznie z Toskanii. Specjalizuje się w wytwarzaniu głównie serów owczych - pecorini, wg najlepszych toskańskich tradycji i metod.
Pecorino Marzolino jest zdobywcą wielu nagród, między innymi zdobył nagrodę w światowym konkursie World Cheese w latach 2018/2019. Sprawdzi się jako przekąska, na desce serów, skomponuje się z miodem czy owocową mostardą.
Opakowanie próżniowe, masa netto ok. 540 g (+/-10g)
Producent: Busti, Toskania, Włochy