Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Pecorino Metello, owczy ser dojrzewający w kasztanach jadalnych
Masa netto: ok. 320g (+/-10g)
Składniki: mleko owcze pasteryzowane, sól z miasta Volterra, podpuszczka, bakteria kwasu mlekowego, skórka pokryta kruszonymi kasztanami jadalnymi, konserwanty na skórce: E202, E235.
Skórka niejadalna. NATURALNIE BEZ LAKTOZY.
Caseificio Busti to rodzinna serowarnia, która powstała w 1955r., jest położona na malowniczych toskańskich wzgórzach niedaleko miasta Volterra, mleko owcze pochodzi wyłącznie z Toskanii. Specjalizuje się w wytwarzaniu głównie serów owczych - pecorini, wg najlepszych toskańskich tradycji i metod.
Pecorino Metello to aromatyczny, śrdenio-dojrzewający ser z toskańskiego mleka owczego wytwarzany wg tradycyjnej receptury rodziny Busti. Metello dojrzewa w osłonce z kruszonych jadalnych kasztanów, co dodaje mu subtelnej nuty orzechowej. Smakuje doskonale samodzielnie, a także w połączeniu z konfiturami, które znajdziecie w naszym sklepie. Pecorino Metello dopełni deski serów, udekoruje bruschettę lub doda serowego akcentu do ulubionego makaronu (zwłaszcza grzybowego!).
Opakowanie próżniowe, masa netto ok. 320g (+/-10g)
Producent: Busti, Toskania, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 27.10.2024