Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Ser owczy z Toskanii - Pecorino Toscano z apelacją DOP (Chroniona Nazwa Pochodzenia) tarty
Masa netto: 90g
Pecorino Toscano DOP - tarty ser dojrzewający podpuszczkowy z mleka owczego z apelacją ChNP
Składniki: owcze mleko pasteryzowane, sól z Volterry, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej (zawiera laktozę z mleka). Skórka niejadalna
Caseificio Busti to rodzinna serowarnia, która powstała w 1955r., jest położona na malowniczych toskańskich wzgórzach niedaleko miasta Volterra, mleko owcze pochodzi wyłącznie z Toskanii. Specjalizuje się w wytwarzaniu głównie serów owczych - pecorini, wg najlepszych toskańskich tradycji i metod.
Pecorino Toscano DOP to klasyk owczych serów toskańskich o wyrazistym smaku i twardej strukturze. Posiada apelację pochodzenia DOP czyli Chroniona Nazwa Pochodzenia. Ser tarty, w wygodnym opakowaniu z zamykaniem strunowym. Sprawdzi się do posypania Waszych dań makaronowych, zapiekanek, zup.
Masa netto 90g
Aby zagwarantować dostawę w odpowiedniej tempraturze zalecamy zakup pudełka styropianowego, do którego dołączamy tzw. suchy lód:
https://kuchnia-wloska.com.pl/pudelko-styropianowe-do-zabezpieczenia-produktow.html
Producent: Busti, Toskania, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 23.03.2023