62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Primer - Oliwa extravergine z oliwek z Sardynii, premium , 500ml

Primer - oliwa z oliwek extravergine z Sardynii, premium

Butelka pojemność 500ml

  • 85,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    San Giuliano
  • Dostępność:

    Jest Jest  (7 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Primer - oliwa z sardyńskich oliwek premium, extravergine

Oliwa "Primer" powstaje z oliwek odmian Bosana i Semidana, rosnących tylko na 40 hektarach najlepiej uprawianych gajów oliwnych wokół sardyńskiego Alghero. W lokalnym dialekcie“Primer” oznacza “pierwszy”. Oliwie nadano tę nazwę, by podkreślić, że tłoczona jest z oliwek absolutnie pierwszego zbioru w sezonie - jeszcze przed nastaniem ciepłych i suchych wiatrów mistralowych.

Oliwa "Primer", o intensywnym i klarownym złocistożółtym kolorze, cechuje się harmonijnym i zrównoważonym zapachem, z nutami kwiatowo-ziołowymi i owocowymi nutami jabłka i banana. Jej smak jest złożony i bogaty w smakowe niuanse, z przyjemnie gorzkimi i pikantnymi nutami oraz harmonijnymi i zdecydowanymi tonami dzikiego karczocha i świeżych dzikich ziół.

Oliwa "Primer" idealnie komponuje się z białym mięsem, rybami i skorupiakami. Stanowi fantastyczny element dressingów do sałatek z owocami morza. Jej akompaniament doda również uroku daniom warzywnym, zupom i prostym sosom.

Składniki: 100% oliwa extra virgin z oliwek sardyńskich odmian: Bosana i Semidana.

Objętość: 500 ml

Wyprodukowano we Włoszech.

Poznajcie również producentów tej fantastycznej oliwy, czyli San Giuliano!

Od ponad stu lat firma San Giuliano zamyka w butelkach płynne śródziemnomorskie słońce - oliwę z oliwek najwyższej klasy. W malowniczym mieście Alghero, na północy Sardynii, mieści się tłocznia, w której codziennie dokładane są wszelkie starania, by wszystkie oliwki, trafiające na linię produkcyjną, spełniały najsurowsze wymogi włoskie i międzynarodowe. W San Giuliano tradycja tłoczenia oliwy sięga 1916 roku i z każdym dniem kontynuowana jest z jeszcze większą dbałością. Firma szczyci się posiadaniem gajów oliwnych, uprawianych w zgodzie z naturą i w poszanowaniu dla środowiska. Liczba drzew w tychże gajach jest imponująca i przyprawia o zawrót głowy, bowiem jest ich aż 168.000 (!) - a ich liczba rośnie nieustannie z każdym rokiem. Oliwki odmian sardyńskich i włoskich, uzupełniane są wyłącznie selekcjonowanymi europejskimi mieszankami, by zapewnić oliwie z nich tłoczonej, szlachetny profil smakowy i zachować jak najwięcej cennych wartości odżywczych.

Firma San Giuliano jest laureatem wielu nagród - trzy razy z rzędu zdobyła w ostatnich latach tytuł najlepszego producenta oliwy z oliwek we Włoszech. Przez amatorów i znawców włoskich kulinariów często nazywana jest "dumą Sardynii", o czym, mamy nadzieję, zechcecie przekonać się na własnym talerzu!

Możecie również wybrać się w ekspresową podróż na Sardynię i zwiedzić Alghero i San Giuliano w zaledwie 30 sekund - w tym video (klik). :)

 

  • Verys
  • Acetaia Mussini
  • Dolcezze Del Forno
  • Fattorie Fiandino
  • La Bottera
  • PastaJesce
  • Amedei
  • Tiberino
  • Streglio
  • Happy Mama
  • Frescolat
  • OPERA 140
  • Sa Marigosa
  • Argiolas Formaggi
  • API Food
  • BUSTI
  • Frantoio Moscato
  • Bonfante
  • Fratelli CARLI
  • Bortolotti Salumi
  • Filippone
  • Le Asolane
  • Gusto Toscano
  • Quore Puro
  • Galup
  • iFerrari
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Deseo
  • Nord Salse
  • Marilungo Campofilone
  • Inaudi
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Ronco Luigina
  • Le Veneziane
  • Galfre'
  • IAQUILAT
  • Mozzarisella
  • Natural Boom
  • NOVELLA
  • Eurocaf
  • Madama Oliva
  • Apulia Food
  • Simorgh S.N.C.
  • San Giuliano
  • Pasta Bertoli