Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Risotto Carnaroli z bakłażanem po sycylijsku, 200g – danie gotowe
Masa netto : 200 g
Promienie sycylijskiego słońca na talerzu - risotto alla Siciliana. Doskonała kombinacja pomidorów, bakłażanów, aromatycznych przypraw i włoskiego ryżu Carnaroli to ekspresowe danie, które zachwyci każde, nawet najbardziej wymagające, podniebienie.
Marka Tiberino oferuje najlepsze dania typowe dla włoskiej kuchni: makarony, risotta, zupy (i wiele więcej), w formie łatwych do przygotowania dań jednogarnkowych. Wystarczy głęboka patelnia, woda i odrobina oliwy z oliwek, aby zawartość torebki w mig uraczyła każdego zabieganego fana włoskiej kuchni. To fantastyczne rozwiązanie dla ludzi żyjących w biegu, ale również dla podróżników, alpinistów, amatorów wypadów na łono natury. Wszędzie tam, gdzie brakuje czasu lub dostępu do wygodnej kuchni - Tiberino sprawdzi się na medal, oferując szybki, pożywny i pełen smaku posiłek!
Produkty te mogą poszczycić się swoim udziałem w trakcie trwania misji kosmicznych, ponieważ wszystkie dania z oferty Tiberino stanowią wartościowy posiłek, pokrywający zwiększone potrzeby żywieniowe astronautów pracujących na stacjach kosmicznych.
Tiberino to rodzinna firma, która swoje korzenie ma w centrum stolicy Apulii, Bari. Wielopokoleniowa rodzinna pasja do tradycyjnych włoskich smaków sprawiła, że otwarty w XIXw. mały sklepik spożywczy urósł z czasem do rozmiarów rozpoznawalnej na całym świecie marki, kojarzonej z prostotą i składnikami najlepszej jakości.
Składniki: ryż Carnaroli 90%, pomidory, bakłażan 3%, orkisz, sól, cebula, czosnek, pietruszka, oliwa z oliwek extravergine.
Może zawierać gluten, orzechy, migdały, soję, seler naciowy, sezam, jajka, tuńczyka.
Bez glutaminianu, sztucznych ani odzwierzęcych dodatków.
Przygotowanie: Na patelni lub w garnku zagotować 850ml wody, dodać ok. 2 łyżki oliwy z oliwek. Wsypać zawartość, przykryć i mieszać od czasu do czasu. Gotować na średnim ogniu aż płyn nie zostanie niemal całkiem wchłonięty. Można dodać 1 chochlę wody podczas gotowania, jeśli chcemy uzyskać strukturę mniej al dente.Po zdjęciu z gazu dodać soli i odczekać minutę, dodać kilka łyżek gorącej wody i wymieszać, aby wszystko dobrze się połączyło. Dodać odrobinę oliwy z oliwek lub masła.
Sugestie: można gotować jak klasyczne risotto dodając wodę stopniowo. Przed podaniem można dodać 4 pokrojone w kostkę pomidorki koktajlowe, podsmażoną bułkę tartą i trochę świeżej pietruszki.
Wartości odżywcze na 100g: energia 1413kJ/333 kcal, tłuszcze: 1,7g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,5g, węglowodany 71,3g, w tym cukry 3g, białko 7,3g, błonnik: 1,8g, sól 2g.
Masa netto: 200g
Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy