Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Risotto Carnaroli z karczochami po rzymsku – danie gotowe
Masa netto : 200 g
Risotto con carciofi alla Romana łączy w sobie prostotę i smak - to mieszanka włoskiego ryżu carnaroli, delikatnych karczochów i aromatycznych przypraw.
Marka Tiberino oferuje najlepsze dania typowe dla włoskiej kuchni: makarony, risotta, zupy (i wiele więcej), w formie łatwych do przygotowania dań jednogarnkowych. Wystarczy głęboka patelnia, woda i odrobina oliwy z oliwek, aby zawartość torebki w mig uraczyła każdego zabieganego fana włoskiej kuchni. To fantastyczne rozwiązanie dla ludzi żyjących w biegu, ale również dla podróżników, alpinistów, amatorów wypadów na łono natury. Wszędzie tam, gdzie brakuje czasu lub dostępu do wygodnej kuchni - Tiberino sprawdzi się na medal, oferując szybki, pożywny i pełen smaku posiłek!
Produkty te mogą poszczycić się swoim udziałem w trakcie trwania misji kosmicznych, ponieważ wszystkie dania z oferty Tiberino stanowią wartościowy posiłek, pokrywający zwiększone potrzeby żywieniowe astronautów pracujących na stacjach kosmicznych.
Tiberino to rodzinna firma, która swoje korzenie ma w centrum stolicy Apulii, Bari. Wielopokoleniowa rodzinna pasja do tradycyjnych włoskich smaków sprawiła, że otwarty w XIXw. mały sklepik spożywczy urósł z czasem do rozmiarów rozpoznawalnej na całym świecie marki, kojarzonej z prostotą i składnikami najlepszej jakości.
Składniki: ryż 89%, topinambur, bulion warzywny (ekstrakt z bulionu z soi i kukurydzy, suszone warzywa w zmiennych proporcjach (ziemniaki, marchew, cebula, czosnek, pietruszka, seler, pomidor), kukurydza, olej), seler, marchew, czosnek, cebula, karczoch 0,5%, pietruszka, pieprz, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Może zawierać gluten, orzechy, migdały, sezam, jajka, tuńczyka, atrament mątwy.
Bez glutaminianu, sztucznych ani odzwierzęcych dodatków.
Przygotowanie: Na patelni lub w garnku zagotować 700ml wody, dodać ok. 2 łyżki oliwy z oliwek. Wsypać zawartość, przykryć i mieszać od czasu do czasu. Gotować na średnim ogniu aż płyn nie zostanie niemal całkiem wchłonięty. Można dodać 1 chochlę wody podczas gotowania, jeśli chcemy uzyskać strukturę mniej al dente.Po zdjęciu z gazu dodać soli i odczekać minutę, dodać kilka łyżek gorącej wody i wymieszać, aby wszystko dobrze się połączyło. Dodać odrobinę oliwy z oliwek lub masła.
Wskazówki: można gotować jak klasyczne risotto dodając wodę stopniowo; podczas gotowania można dodać podsmażone kawałki szynki, ser pecorino i czarny pieprz.
Wartości odżywcze na 100g: energia 1455kJ/352 kcal, tłuszcze: 0,2g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0g, węglowodany 75,4g, w tym cukry 0g, białko 6g, błonnik: 0,3g, sól 1,5g.
Masa netto: 200g
Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy