Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Risotto Carnaroli z szafranem po Mediolańsku - danie gotowe
Masa netto: 200g
Risotto szafranowe Tiberino to prawdziwy klasyk kuchni włoskiej, który pozwoli Ci gotować jak prawdziwy szef kuchni. Idealne samo w sobie jako samodzielne główne lub dodatek do dania głównego.
Marka Tiberino oferuje najlepsze dania typowe dla włoskiej kuchni: makarony, risotta, zupy (i wiele więcej), w formie łatwych do przygotowania dań jednogarnkowych. Wystarczy głęboka patelnia, woda i odrobina oliwy z oliwek, aby zawartość torebki w mig uraczyła każdego zabieganego fana włoskiej kuchni. To fantastyczne rozwiązanie dla ludzi żyjących w biegu, ale również dla podróżników, alpinistów, amatorów wypadów na łono natury. Wszędzie tam, gdzie brakuje czasu lub dostępu do wygodnej kuchni - Tiberino sprawdzi się na medal, oferując szybki, pożywny i pełen smaku posiłek!
Produkty te mogą poszczycić się swoim udziałem w trakcie trwania misji kosmicznych, ponieważ wszystkie dania z oferty Tiberino stanowią wartościowy posiłek, pokrywający zwiększone potrzeby żywieniowe astronautów pracujących na stacjach kosmicznych.
Tiberino to rodzinna firma, która swoje korzenie ma w centrum stolicy Apulii, Bari. Wielopokoleniowa rodzinna pasja do tradycyjnych włoskich smaków sprawiła, że otwarty w XIXw. mały sklepik spożywczy urósł z czasem do rozmiarów rozpoznawalnej na całym świecie marki, kojarzonej z prostotą i składnikami najlepszej jakości.
Składniki: włoski ryż odmiany Carnaroli 96%, szafran (w saszetce z przyprawami), cebula, sól, marchewka, seler, czosnek, pietruszka, oliwa extra vergin. Może zawierać: gluten, migdały, orzechy, sezam, ryby.
Bez glutaminianu, sztucznych dodatków.
Sposób przygotowania: Na patelni lub w garnku zagotować 700ml wody, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek; następnie wsypać zawartość opakowania i gotować pod przykryciem na średnim ogniu mieszając do czasu do czasu. Kiedy woda całkowicie się wchłonie dodać jeszcze chochlę gorącej wody, zamieszać, doprawić solą. Pozostawić około minutę, po czym dodać ewentualnie trochę gorącej wody, aby wszystko dobrze się wymieszało, na koniec polać odrobiną oliwy z oliwek lub dodać masła. Można dodać podczas gotowania trochę surowej kiełbasy i garść orzechów laskowych. Można też gotować jak klasyczne risotto - dodając stopniowo wodę.
Wartości odżywcze: energia: 1562 kJ//368 kcal, tłuszcze: 2.1 g, w tym nascycone kwasy tłuszczowe: 0,5 g, węglowodany: 79,4g, w tym cukry: 1,5 g, błonnik: 1,6 g, białko: 8g, sól: 1,5 g
Masa netto: 200g
Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy