62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Risotto Carnaroli z szafranem po Mediolańsku, 200g

Risotto Carnaroli z szafranem po Mediolańsku - danie gotowe

Masa netto: 200g

  • 19,80 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Tiberino
  • Dostępność:

    Jest Jest  (10 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Risotto con zafferano alla Milanese, jednogarnkowe danie Tiberino 200g

Risotto szafranowe Tiberino to prawdziwy klasyk kuchni włoskiej, który pozwoli Ci gotować jak prawdziwy szef kuchni. Idealne samo w sobie jako samodzielne główne lub dodatek do dania głównego.

Marka Tiberino oferuje najlepsze dania typowe dla włoskiej kuchni: makarony, risotta, zupy (i wiele więcej), w formie łatwych do przygotowania dań jednogarnkowych. Wystarczy głęboka patelnia, woda i odrobina oliwy z oliwek, aby zawartość torebki w mig uraczyła każdego zabieganego fana włoskiej kuchni. To fantastyczne rozwiązanie dla ludzi żyjących w biegu, ale również dla podróżników, alpinistów, amatorów wypadów na łono natury. Wszędzie tam, gdzie brakuje czasu lub dostępu do wygodnej kuchni - Tiberino sprawdzi się na medal, oferując szybki, pożywny i pełen smaku posiłek!

Produkty te mogą poszczycić się swoim udziałem w trakcie trwania misji kosmicznych, ponieważ wszystkie dania z oferty Tiberino stanowią wartościowy posiłek, pokrywający zwiększone potrzeby żywieniowe astronautów pracujących na stacjach kosmicznych.

Tiberino to rodzinna firma, która swoje korzenie ma w centrum stolicy Apulii, Bari. Wielopokoleniowa rodzinna pasja do tradycyjnych włoskich smaków sprawiła, że otwarty w XIXw. mały sklepik spożywczy urósł z czasem do rozmiarów rozpoznawalnej na całym świecie marki, kojarzonej z prostotą i składnikami najlepszej jakości.

 

Składniki: włoski ryż odmiany Carnaroli 96%, szafran (w saszetce z przyprawami), cebula, sól, marchewka, seler, czosnek, pietruszka, oliwa extra vergin. Może zawierać: gluten, migdały, orzechy, sezam, ryby.
Bez glutaminianu, sztucznych dodatków.

Sposób przygotowania: Na patelni lub w garnku zagotować 700ml wody, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek; następnie wsypać zawartość opakowania i gotować pod przykryciem na średnim ogniu mieszając do czasu do czasu. Kiedy woda całkowicie się wchłonie dodać jeszcze chochlę gorącej wody, zamieszać, doprawić solą. Pozostawić około minutę, po czym dodać ewentualnie trochę gorącej wody, aby wszystko dobrze się wymieszało, na koniec polać odrobiną oliwy z oliwek lub dodać masła. Można dodać podczas gotowania trochę surowej kiełbasy i garść orzechów laskowych. Można też gotować jak klasyczne risotto - dodając stopniowo wodę.

Wartości odżywcze: energia: 1562 kJ//368 kcal, tłuszcze: 2.1 g, w tym nascycone kwasy tłuszczowe: 0,5 g, węglowodany: 79,4g, w tym cukry: 1,5 g, błonnik: 1,6 g, białko: 8g, sól: 1,5 g

Masa netto: 200g

Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy

 

  • Simorgh S.N.C.
  • Natural Boom
  • Amedei
  • Gusto Toscano
  • API Food
  • Quore Puro
  • IAQUILAT
  • Mozzarisella
  • Le Veneziane
  • Eurocaf
  • Fratelli CARLI
  • Tiberino
  • Deseo
  • Madama Oliva
  • Fattorie Fiandino
  • Apulia Food
  • Blanco
  • Dolcezze Del Forno
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • San Giuliano
  • Filippone
  • Marilungo Campofilone
  • PastaJesce
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Acetaia Mussini
  • Ronco Luigina
  • La Bottera
  • Inaudi
  • Galup
  • iFerrari
  • Pasta Bertoli
  • Bortolotti Salumi
  • Bonfante
  • Le Asolane
  • Argiolas Formaggi
  • Frescolat
  • Verys
  • Galfre'
  • Sa Marigosa
  • Happy Mama
  • BUSTI
  • Nord Salse
  • Frantoio Moscato
  • NOVELLA