62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Risotto Carnaroli z szafranem po Mediolańsku

Risotto Carnaroli z szafranem po Mediolańsku - danie gotowe

Masa netto: 200g

  • 15,50 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Tiberino
  • Dostępność: Jest Jest  (10 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Risotto Carnaroli z szafranem po Mediolańsku - danie gotowe

Masa netto: 200g

Składniki: włoski ryż odmiany Carnaroli 96%, szafran ( w saszetce 125g), cebula, sól, marchewka, seler, czosnek, pietruszka, oliwa extra vergin. Może zawierać: gluten, migdały, orzechy, sezam, ryby.
Bez glutaminianu, sztucznych dodatków.

Sposób przygotowania: Na patelni lub w garnku zagotować 700ml wody, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek; następnie wsypać zawartość opakowania i gotować pod przykryciem na średnim ogniu mieszając do czasu do czasu. Kiedy woda całkowicie się wchłonie dodać jeszcze chochlę gorącej wody, zamieszać, doprawić solą. Pozostawić około minutę, po czym dodać ewentualnie trochę gorącej wody, aby wszystko dobrze się wymieszało, na koniec polać odrobiną oliwy z oliwek lub dodać masła. Można dodać podczas gotowania trochę surowej kiełbasy i garść orzechów laskowych. Można też gotować jak klasyczne risotto - dodając stopniowo wodę.

Wartości odżywcze: energia: 1562 kJ//368 kcal, tłuszcze: 2.1 g, w tym nascycone kwasy tłuszczowe: 0,5 g, węglowodany: 79,4g, w tym cukry: 1,5 g, błonnik: 1,6 g, białko: 8g, sól: 1,5 g

Najlepsze dania typowe dla włoskiej kuchni: makarony, risotta, kuskus, zupy, także w wersjach wegańskich – suszone składniki, które „przywracamy do życia” dodając wyłącznie wodę i oliwę z oliwek.

Dania gotowe Tiberino powstały też z myślą o podróżnikach, alpinistach, wyczynowcach przebywających często na łonie natury, bez dostępu do wygodnej kuchni.

Dania „wzięły udział” w kosmicznych misjach, zostały starannie przygotowane do wysiłku astronautów na stacjach kosmicznych.

Tiberino to rodzinna firma, którą zapoczątkował niewielki sklepik spożywczy w centrum stolicy Apulii, Bari; od czterech pokoleń kontynuowana jest rodzinna pasja do tradycyjnych włoskich smaków i walorów tamtejszej kuchni opartej na najlepszej jakości składnikach i prostocie.

Masa netto: 200g

Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy

Najlepiej spożyć przed: 01.05.2024

  • Fromagerie Haut Val d'Ayas
  • Madama Oliva
  • Filippone
  • Marilungo Capofilone
  • Fratelli CARLI
  • Nonno Nanni
  • ARMANDO
  • Fattorie Fiandino
  • BUSTI
  • Riso Andreis
  • Belotti
  • Deseo
  • Mozzarisella
  • Galup
  • Happy Mama
  • Verys
  • PastaJesce
  • Le Veneziane
  • BIO Organica Italia
  • Apulia Food
  • Valsoia
  • San Giuliano
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Inaudi
  • Galfre'
  • API Food
  • Amedei
  • ManaPulia
  • La Bottera
  • Argiolas Formaggi
  • Polara
  • Le Asolane
  • Nord Salse
  • Eurocaf
  • Angelini
  • Morelli
  • Tiberino
  • Pasta Natura
  • Sa Marigosa