Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Risotto z piemonckimi orzechami laskowymi - danie gotowe w 18 minut, porcja dla 3-4 osób
Masa netto: 300g
Risotto z piemonckimi orzechami laskowymi - gotowe danie w 18 minut; porcja dla 3-4 osób
Składniki: ryż Carnaroli 92,2%, orzechy laskowe piemonckie z apelacją IGP - ChOG 5%, cebula, orzeszki pinii, por, pietruszka.
Może zawierać inne orzechy, gluten, seler naciowy, dwutlenek siarki.
Przygotowanie: rozgrzać 5 łyżeczek oliwy, wrzucić risotto i mieszać przez 2 min. Dodawać ciepłą wodę lub bulion (1 lit.) stopniowo przez 16 min. Dodać sól do smaku. Można dodać na koniec odrobinę masła i starty parmezan.
Wartość odżywcza w 100g produktu: energia 1507kJ/355kcal, tłuszcz 4,8g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,8g, węglowodany 70,4g, w tym cukry 0,8g, białko 7,4g, sól 0,004g.
Sposób przygotowania: podsmażać na oliwie przez 2 minuty, następnie dolewać stopniowo gorącą wodę lub bulion (przygotować około 1 litr) przez 16 minut, mieszając. Posolić do smaku. Można posypać startym parmezanem.
Bez sztucznych dodatków.
Producent: PAN Funghi, Piemont, Włochy
Masa netto 300g