Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Roślinna alternatywa dla mozzarelli do pizzy - na bazie pełnoziarnistego kiełkującego ryżu
Marka Verys
Alternatywa roślinna dla mozzarelli klasycznej do pizzy - włoski "ser" wegański typu mozzarella na bazie kiełkującego pełnoziarnistego ryżu marki Verys.
Składniki: preparat na bazie kiełkującego ryżu pełnoziarnistego Bio SuRice® 50% (woda, kiełkujący brązowy ryż pełnoziarnisty 10%), olej słonecznikowy, olej słonecznikowy z maceratem z oregano, skrobia ziemniaczana, mąka z ciecierzycy, białko ziemniaczane, sól, kwas mlekowy, czosnek, naturalne aromaty.
100% składniki roślinne - bez laktozy - bez jajek - bez OMG - bez soi - bez glutenu - bez cholesterolu - bez konserwantów - bez barwników - ryżtylko z upraw włoskich.
Ser typu mozzarella, świetnie nadaje się do jako dodatek do pizzy, ale też do innych dań na ciepło (jak również na zimno). Nasza ryżowa mozzarella do pizzy świetnie się topi, nie pozostawia na daniu wody, swoją konsystencją idealnie przypomina klasyczną mozzarellę.
Pozbawiony alergenów wegański ser marki Verys jest propozycją dla wszystkich, dorosłych i dzieci, dbających o lekką i zdrową dietę.
Przechowywać w lodówce.
Należy spożyć do: 03.09.2025
Masa netto: 150g.
Producent: Frescolat, Włochy