62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Ryż Carnaroli "Classico" premium 1 kg

Ryż premium odmiany Carnaroli "Classico" marki Riso Andreis z Piemontu

Masa netto: 1 kg

 

  • 25,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Dostępność:

    Brak Brak  (0 szt.)
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Ryż premium odmiany Carnaroli z Piemontu marki Riso Andreis

Ryż najwyższej jakości, uprawiany od 1945 roku, będący wynikiem skrzyżowania dwóch odmian Vialone i Lencino. Carnaroli to odmiana ryżu, która podbiła serca i podniebienia znakomitych szefów i pasjonatów kuchni dzięki swoim wyjątkowym właściwościom. Skrobia ryżu Carnaroli ma szczególny skład, bardzo bogaty w amylozę, dzięki czemu ziarna są zwarte i spójne; zapewnia minimalne straty podczas gotowania, gwarantuje dobrą zdolność wchłaniania płynów i substancji tłuszczowych. Idealny do najbardziej wyrafinowanych risotto i wszelkich potraw wykwintnej kuchni, również dzięki bardzo ładnej strukturze ziarna. 

Ryż marki Andreis jest uprawiany na polach ryżowych w Piemoncie, w okolicy miasta Novara, gdzie znajdują się największe pola ryżowe w Europie. Tradycja upraw ryżu na tych terenach sięga wieków. Posiadłość Pagliate, wokół której od ponad 50 lat jest uprawiany nasz ryż, znajduje się w rękach rodziny baronów Andreis de Gregorio od 1850 roku. Właściciele uprawiają ryż w czystych odmianach przy użyciu najbardziej zaawansowanych technologii, a równocześnie z najwyższym poszanowaniem środowiska naturalnego. Odmiana ryżu Carnaroli jest uprawiana corocznie; po jego zbiorze ryż jest poddawany procesowi suszenia, następnie jest oczyszczany z ewentualnych nieczystości, a wreszcie pakowany. Wszystko odbywa się w rzemieślniczym trybie, co gwarantuje najwyższą jakość. Nasz ryż w porównaniu do innych dostępnych na masowym rynku charakteryzuje się świeżością, lepszym, bardziej intensywnym smakiem i świetnymi, niezmiennymi właściwościami odżywczymi.

Wartości odżywcze na 100g: energia: 358 kcal, tłuszcze: 1 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0g, węglowodany: 80g w tym cukry: 0g, białko: 7g, sól: 0,001g

Producent: Societa' Argicola Pagliate Nord Andreis De Gregorio, Piemont, Włochy

Najlepiej spożyć przed: 31.03.2024r.

 

  • Quore Puro
  • Argiolas Formaggi
  • Mozzarisella
  • Blanco
  • Natural Boom
  • Simorgh S.N.C.
  • BUSTI
  • Apulia Food
  • Le Asolane
  • Marilungo Campofilone
  • iFerrari
  • Dolcezze Del Forno
  • Sa Marigosa
  • Nord Salse
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Amedei
  • Eurocaf
  • Verys
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Fratelli CARLI
  • Gusto Toscano
  • Bonfante
  • API Food
  • IAQUILAT
  • Happy Mama
  • Fattorie Fiandino
  • Filippone
  • Acetaia Mussini
  • Deseo
  • Frantoio Moscato
  • Inaudi
  • Ronco Luigina
  • NOVELLA
  • Tiberino
  • Bortolotti Salumi
  • Pasta Bertoli
  • Galup
  • Le Veneziane
  • La Bottera
  • Madama Oliva
  • Frescolat
  • Galfre'
  • PastaJesce
  • San Giuliano