62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Ryż Carnaroli Pełnoziarnisty premium 1 kg

Ryż premium odmiany Carnaroli pełnoziarnisty marki Riso Andreis

Masa netto: 1 kg

  • 23,80 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Dostępność:

    Brak Brak  (0 szt.)
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Ryż premium odmiany Carnaroli pełnoziarnisty z Piemontu marki Riso Andreis

Ryż carnaroli pełnoziarnisty, to najwyższej jakości odmiana, której ziarna nie zostały pozbawione łuski tzw. wewnętrznej, jedynie oczyszczana jest najgrubsza, zewnętrzna łuska ziarna. Pozostawiona łuska jest niezwykle bogata w tłuszcze, minerały, błonnik i witaminy. To niezwykle pożywny, a jednocześnie lekkostrawny ryż; otręby spowalniają wchłanianie węglowodanów, dlatego zaleca się je w diecie niskoglikemicznej. Ze wszystkich zbóż ryż pełnoziarnisty jest najbardziej kompletnym pożywieniem właśnie dzięki błonnikowi, witaminom i szczególnie skoncentrowanym solom mineralnym.  Nasz ryż po ugotowaniu pozostaje bardzo zwarty, nierozgotwany, dlatego polecamy go do przyrządzania różnego rodzaju sałatek. Zaleca się wstępne namaczanie tego ryżu przed gotowaniem, a wodę najlepiej użyć do jego gotowania. 

Ryż marki Andreis jest uprawiany na polach ryżowych w Piemoncie, w okolicy miasta Novara, gdzie znajdują się największe pola ryżowe w Europie. Tradycja upraw ryżu na tych terenach sięga wieków. Posiadłość Pagliate, wokół której od ponad 50 lat jest uprawiany nasz ryż, znajduje się w rękach rodziny baronów Andreis de Gregorio od 1850 roku. Właściciele uprawiają ryż w czystych odmianach przy użyciu najbardziej zaawansowanych technologii, a równocześnie z najwyższym poszanowaniem środowiska naturalnego. Odmiana ryżu Carnaroli jest uprawiana corocznie; po jego zbiorze ryż jest poddawany procesowi suszenia, następnie jest oczyszczany z ewentualnych nieczystości, a wreszcie pakowany. Wszystko odbywa się w rzemieślniczym trybie, co gwarantuje najwyższą jakość. Nasz ryż w porównaniu do innych dostępnych na masowym rynku charakteryzuje się świeżością, lepszym, bardziej intensywnym smakiem i świetnymi, niezmiennymi właściwościami odżywczymi.

Wartości odżywcze na 100g: energia: 358 kcal, tłuszcze: 2,2 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0g, węglowodany: 74g w tym cukry: 0g, błonnik: 2,2 g białko: 8,1g, sól: 0,001g

Producent: Societa' Argicola Pagliate Nord Andreis De Gregorio, Piemont, Włochy

Najlepiej spożyć przed: 30.01.2023

 

.

  • Quore Puro
  • Galfre'
  • Frescolat
  • Le Veneziane
  • Tiberino
  • NOVELLA
  • Nord Salse
  • Apulia Food
  • Bonfante
  • Galup
  • Simorgh S.N.C.
  • Inaudi
  • Filippone
  • La Bottera
  • Fratelli CARLI
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Fattorie Fiandino
  • Mozzarisella
  • Argiolas Formaggi
  • Sa Marigosa
  • Amedei
  • PastaJesce
  • Le Asolane
  • Pasta Bertoli
  • Dolcezze Del Forno
  • API Food
  • Happy Mama
  • Marilungo Campofilone
  • iFerrari
  • Natural Boom
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Eurocaf
  • Madama Oliva
  • San Giuliano
  • Deseo
  • Acetaia Mussini
  • Ronco Luigina
  • Gusto Toscano
  • Verys
  • Bortolotti Salumi
  • Frantoio Moscato
  • BUSTI
  • IAQUILAT
  • Blanco