Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Ryż premium "Originario" marki Riso Andreis
Masa netto: 1 kg
Ryż premium odmiany Originario z Piemontu marki Riso Andreis
Ryż najwyższej jakości, jego ziarna mają białawy kolor i pękaty kształt. Długość ziaren jest tylko dwukrotnie większa od szerokości. Po ugotowaniu ziarna mają tendencję do zlepiania się. Ten ryż jest idealny do zup i deserów, a także do sushi, czy włoskich arancini. Ryż "Originario" jest uprawiany we Włoszech od początku XX wieku i zachowuje oryginalne cechy japońskich odmian, z których się wywodzi.
Ryż marki Andreis jest uprawiany na polach ryżowych w Piemoncie, w okolicy miasta Novara, gdzie znajdują się największe pola ryżowe w Europie. Tradycja upraw ryżu na tych terenach sięga wieków. Posiadłość Pagliate, wokół której od ponad 50 lat jest uprawiany nasz ryż, znajduje się w rękach rodziny baronów Andreis de Gregorio od 1850 roku. Właściciele uprawiają ryż w czystych odmianach przy użyciu najbardziej zaawansowanych technologii, a równocześnie z najwyższym poszanowaniem środowiska naturalnego. Odmiana ryżu Carnaroli jest uprawiana corocznie; po jego zbiorze ryż jest poddawany procesowi suszenia, następnie jest oczyszczany z ewentualnych nieczystości, a wreszcie pakowany. Wszystko odbywa się w rzemieślniczym trybie, co gwarantuje najwyższą jakość. Nasz ryż w porównaniu do innych dostępnych na masowym rynku charakteryzuje się świeżością, lepszym, bardziej intensywnym smakiem i świetnymi, niezmiennymi właściwościami odżywczymi.
Wartości odżywcze na 100g: energia: 358 kcal, tłuszcze: 0,9 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0g, węglowodany: 80,5g w tym cukry: 0,2g, błonnik: 1,0g, białko: 6,4g, sól: 0,001g
Producent: Societa' Argicola Pagliate Nord Andreis De Gregorio, Piemont, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 16.01.2022