Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Włoskie salami Felino z Parmy z oznaczeniem ChoG Chronione Oznaczenie Geograficzne
Masa netto: ok. 1.060g (+/- 20g)
Włoskie salami Felino z Parmy z oznaczeniem ChoG Chronione Oznaczenie Geograficzne
Składniki: mięso wieprzowe, sól,dekstroza, przyprawy, przeciwutleniacz E300, konserwanty E252, E250.
Salami Felino to typowa wędlina wytwarzana z najwyższej jakości mięsa wieprzowego, głównie z łopatki, z dodatkiem aromatycznych przypraw, z delikatną pleśnią na powierzchni skórki, która jest zjawiskiem naturalnym, dodającym smaku salami.
Nazwa pochodzi od miasteczka Felino w okolicach Parmy, a jego nazwa jest chroniona przez stowarzyszenie powołane, aby podtrzymać tradycyjną metodę wyrobu tej szlachetnej wędliny wyłącznie na specyficznym obszarze geograficznym.
Najlepiej kroić salami ukośne w cienkie plasterki.
Salami sprawdzi się na Waszej desce wędlin, na pizzy, czy po prostu na kanapce ze świeżego pieczywa.
Masa netto: ok. 1.060g (+/-20g)
Opakowane próżniowo
Wyprodukowano we Włoszech